Отговорността за съставяне на правителство е на първите две политически

...
Отговорността за съставяне на правителство е на първите две политически
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Не сме говорили за съставяне на кабинет с ГЕРБ

Отговорността за сформиране на държавно управление е на първите две политически обединения, посочи зам.-председателят на Има Такъв Народ
„ Не сме говорили за сформиране на кабинет. Те (бел.ред.  ГЕРБ) са задоволително опитни, с цел да не ни задават подобен въпрос, защото очевидно си дават сметка, че това не зависи от нас. Ние ще поддържаме верните неща, които считаме за такива. Може да има държавно управление, даже да не го подкрепим “. Това съобщи заместник-председателят на „ ИТН “ Тошко Йорданов пред публицисти в коридорите на Народното събрание след среща с водача на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Срещата с водача на ГЕРБ Бойко Борисов беше къса. Това, което обсъдихме е обстановката, в която е сега Народното събрание, а той е неработещ “, уточни той.

„ Вие знаете нашата позиция, ние считаме, че би трябвало да има ръководител, тъй като всичко друго, което се приказва пред вас – каквото и да разискват, каквито и цели пред страната да поставят останалите политически сили, това е просто говорене в празното пространство, защото нищо не може да се задейства, до момента в който няма ръководител на Народното събрание “, посочи Йорданов.

„ Партиите разрешиха да трансфорат един механически проблем в действителна пречка пред Народното събрание. Защото диалози за държавно управление, които се водят с Политическа партия, може да си ги водят и откакто има ръководител на Народното събрание, подобен е и редът. За да може ние в това време да приемем някакви закони. Например за законите, нужни по Плана за възобновяване и резистентност, не е нужно да има кабинет “, означи ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ.

„ Всички партии, може би без „ Възраждане “, обявиха, че застават зад тези закони, с цел да може по-бързо да дойдат парите от Европа за България. Това, което разиграват с ръководителя на Народното събрание, в действителност обезсмисля всичките им приказки. Не ни би трябвало държавно управление, с цел да одобряваме закони, тъй като те се одобряват от Народното събрание ”, безапелационен бе Тошко Йорданов.

„ Дори и да се разпадне кабинетът, можем да приемем закони “, добави той.

Йорданов на няколко пъти изясни, че отговорността за сформиране на държавно управление е на първите две политически обединения.

„ Доколкото знам, те водят диалози. Решението и ключът е у тях. Ние ще поддържаме съответни политики “, акцентира зам.-председателят на Има Такъв Народ.

„ Прочетете романа „ Параграф 22 “, прикани хората сценаристът и народен представител от Има Такъв Народ Филип Станев.

„ Ние сме в него, намираме се в неуместен миг “, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР