Отговорността за правителство е на първата политическа сила. Ако те

...
Отговорността за правителство е на първата политическа сила. Ако те
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Няма да обявим кабинет до неделя, няма да следваме линията на ГЕРБ

Отговорността за държавно управление е на първата политическа мощ. Ако те не могат да го създадат, ще го създадем ние. Народното събрание да вземем за пример проработи. Подхождаме отговорно. България има потребност от постоянно държавно управление. От ПП-ДБ ще създадем всичко допустимо. Не са значими единствено имената на министрите. Ще включим в диалозите всички парламентарно показани партии. Всички споделят, че работещият вид ще е с втория мандат.

 

Това съобщи в утринния блок на Нова тв Андрей Гюров от ПП-ДБ

 

" Няма да следваме линията на ГЕРБ. Имаме собствен метод при сформиране на държавно управление, не се поддаваме на напън да обявим кабинет до края на седмицата. Първо би трябвало да създадем управническа стратегия. След това - диалози с всички в Народното събрание и чак тогава за персони ", сподели Гюров. Дълбока правосъдна промяна е една от главните цели на ПП-ДБ, в това число механизмът за надзор на основния прокурор. Категоричен е, че няма да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ и няма да вземат участие в техен кабинет.

 

" Само сядането на една маса с ГЕРБ за договаряния за нас носи негативи. Много хора са обезпокоени от връщането на ГЕРБ във властта. Затова търсим вид, с цел да дадем един по-малко неприятен резултат на гласоподавателите ", съобщи Андрей Гюров. Според него има липса на доверие сред политическите сили в Народното събрание и не може да има стабилно болшинство. Затова проф. Денков предложил държавно управление с мандат 18 месеца.

" Ако ни поддържат, механизмът за надзор е през Народното събрание ", сподели Гюров.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР