Отговорността за охраната на затворниците, които работят на открити обекти,

...
Отговорността за охраната на затворниците, които работят на открити обекти,
Коментари Харесай

2000 затворници са в общежития от открит тип

Отговорността за защитата на пандизчиите, които работят на открити обекти, не може да е единствено на работодателя. Държавата също би трябвало да има отговорности, сподели правосъдният министър Цецка Цачева пред публицисти, съобщи бТВ.
За задачата в Министерството на правораздаването към този момент се прави оценка на закона, изясни още тя. Възможността наказаните да работят е най-силният метод за социализация и по тази причина полагането на труд би трябвало да се подтиква, само че при затегнат надзор, уточни правосъдният министър.
2 000 пандизчии имат право да живеят в общежитие от открит вид и да работят, като от тях към половината се трудят.
Коментарът й е по отношение на следващото „ отклоняване ” на лишен от независимост – рецидивиста Борис Иванов, който избяга от обект в Ловешко. Той е имал съизвършител, разкри още малкия екран. Междувременно в издирването на " отклонилия се " пандизчия се включи и хеликоптер.
От през вчерашния ден има инспекция дали договорът с компанията е постоянен и дали са спазени всички условия. А на място в Ловеч върви ревизия по какъв начин е избран лекият режим на Борис Иванов, който отишъл на работа и след това не се върнал в общежитието.
Борис Иванов, който е наказан за блудства и обири, е имал поощрения, не е бил пускан в отпуск. Цачева уточни, че ще бъде тествано и по какъв начин е настанен в общежитието край Ловеч и кой е решил, че той е подобаващ за тази работа, за която е бил нает.
По първични данни всички правила са били спазени при преместването му и последвалото изпращане на работа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР