Отговорността за охраната на затворниците, които работят на открити обекти,

...
Отговорността за охраната на затворниците, които работят на открити обекти,
Коментари Харесай

Държавата също да охранява затворниците, които работят, препоръча правосъдният министър

Отговорността за защитата на пандизчиите, които работят на открити обекти, не може да е единствено на работодателя. Държавата също би трябвало да има отговорности, сподели правосъдният министър Цецка Цачева пред публицисти, представена от Българска телеграфна агенция откакто преди ден следващият пандизчия избяга от обекта, на който е работел.

Цачева изясни, че за задачата в Министерството на правораздаването към този момент се прави оценка на закона.

От през вчерашния ден има инспекция дали договорът с компанията, за която е работел пандизчията, е постоянен и дали са спазени всички условия. А на място в Ловеч върви ревизия по какъв начин е избран лекият режим на Борис Иванов, който отишъл на работа и след това не се върнал в общежитието.

Борис Иванов, който е наказан за блудства и обири, е имал поощрения, не е бил пускан в отпуск.

Цачева уточни, че ще бъде тествано и по какъв начин е настанен в общежитието край Ловеч и кой е решил, че той е подобаващ за тази работа, за която е бил нает.

Възможността наказаните да работят е най-силният метод за социализация и за това полагането на труд би трябвало да се подтиква, само че при затегнат надзор, уточни правосъдният министър.

По-рано нейният заместител Николай Проданов разгласи пред Народното събрание, че би трябвало да се реши от какви затвори има потребност България - от такива със непоколебим режим или да се натъртва на трудовото образование.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР