Отговорността и ключът за стабилност са в първите две политически

...
Отговорността и ключът за стабилност са в първите две политически
Коментари Харесай

ИТН: Готови сме да предложим правителство с третия мандат

Отговорността и ключът за непоклатимост са в първите две политически сили (ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България " ). Това съобщи ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов.

Има Такъв Народ организира съвещания с президента Румен Радев, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Според нас е хубаво да има постоянно държавно управление, тъй като най-малко ще се опита да взема решение проблемите пред страната “, сподели още Йорданов. Ако третият мандат бъде даден на Има Такъв Народ, ние сме подготвени да предложим държавно управление и да поемем тази отговорност, съобщи той. Не сме водили диалози за държавно управление с нито една от политическите сили, посочи депутатът.

На въпрос какво са си споделили с президента на консултациите, сподели, че са разискали проблемите пред страната, декларирали са и тяхната позиция кои неща са значими, кои закони е хубаво да се одобряват.

„ Ние, за разлика от първите две парламентарни групи, не сме безкритични към това, което те оферират “, сподели Тошко Йорданов и добави, че в това число в законите по ПВУ, които се оферират, има някои неща, които са нездравословни за страната.

Всички рационални закони по Плана за възобновяване и резистентност ще бъдат подкрепени от нас с детайлно вглеждане в акцентите и във всички параграфи, тъй като „ дяволът е в детайлите “, съобщи депутатът. По думите му идването на парите по този проект е належащо за българската стопанска система.

На въпрос дали имат подготвен кабинет с имена, Йорданов сподели, че имат подготвеност да поемат тази отговорност и ще предложат кабинет. По думите му предварителни избори не са добър вид.

Ние в никакъв случай не сме си разрешавали да даваме препоръки на президентската институция по какъв начин да си прави работата, споделиха от Има Такъв Народ, запитани дали са говорили с президента за периоди по кое време да бъде връчен първият мандат. Според тях това е отговорност на президента.

„ България има потребност от работещ парламент и постоянно държавно управление с ясни цели, дълготрайни цели и ангажимент и отговорност към тяхното реализиране “, сподели президентът Румен Радев по време на консултациите с представителите на парламентарната група на Има Такъв Народ.

Създаването на постоянно държавно управление подсигурява устойчивостта и дълготрайната работа на Народното събрание, добави президентът.

Радев попита представителите на Има Такъв Народ каква е тяхната степен на принадлежност към „ идейното обединяване – ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Как Има Такъв Народ се вписва в тази настройка, това е значимият въпрос за напъните за сформиране на държавно управление, добави Радев.

Президентът още веднъж уточни, че има неотложни задания пред Народното събрание, които директно касаят бъдещето на страната.

„ Това е приемането на най-малко няколко предпочитани закона, които да отпушат пътя ни към Шенген, към пълноценна европейска интеграция и наложително приемане на бюджет, което да подсигурява финансовата резистентност на страната “, изясни Радев.

Консултацията на президента с Има Такъв Народ беше последната от кръга договаряния с всички парламентарно показани партии.

Според Конституцията президентът би трябвало да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата парламентарна група в Народното събрание - ГЕРБ-СДС. Конституцията на страната не планува период, в който президентът би трябвало да връчи първия изследователски мандат.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР