Отговорност за достоверността на декларираните характеристики на топло-изолационните материали за

...
Отговорност за достоверността на декларираните характеристики на топло-изолационните материали за
Коментари Харесай

Нанков: Отговорност за материалите за саниране носи производителят

Отговорност за достоверността на заявените характерности на топло-изолационните материали за санирането носи производителят на продукта, който го пуска на пазара. Това сподели министърът на районното развиване благоустройството Николай Нанков по време на петъчния парламентарен надзор в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Никола Тишев по отношение на констатации за вложени топло-изолационни материали, неотговарящи на условие по закон, при саниране на блок по Програмата за енергийна успеваемост.

Нанков разясни, че отговорност за това не носи изпълнителят на строително-монтажните действия, съобщи " Фокус ". Във връзка със сигнали, получени от Българската асоциация за изолации в строителството, за това, че има възможност топлоизолационният артикул, създаван от два румънски производители, да е фалшив, способният орган - Държавната организация за метеорологичен и механически контрол е провела изпитвания в лаборатория в Италия и в Стара Загора.

Министърът съобщи, че резултатите от Стара Загора демонстрират, че топло-изолационните артикули на единият от румънските производители не дават отговор на някои от характерностите.

„ Във връзка с установените нарушавания, Главна дирекция „ Надзор на пазара “, е уведомила нотифициращият орган и Надзора на пазара в Румъния, както и Европейска комисия за продуктите, които не дават отговор на заявените си характерности “, сподели министърът на районното развиване.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР