Отговорност, прозрачност и институционална предвидимост, независимост и безпристрастност на прокурорите,

...
Отговорност, прозрачност и институционална предвидимост, независимост и безпристрастност на прокурорите,
Коментари Харесай

Гешев представи концепцията си за прокуратурата

Отговорност, бистрота и институционална предвидимост, самостоятелност и безпристрастност на прокурорите, справедливи и качествени следствия при съблюдаване на законите и Европейската спогодба за отбраната правата на индивида и главните свободи – това са част целите в оповестената Концепция за стратегическо ръководство на прокуратурата на единствения номиниран за идващ обвинител номер едно Иван Гешев.

Според Гешев за проблемите при осъществяването на конституционните функционалности на прокуратурата би трябвало да се приказва намерено и отговорно. А решаването им изисква организационни и структурни промени, които да бъдат подкрепени както от законодателната, по този начин и от изпълнителната власт. Висок стандарт за дейно и качествено правораздаване може да бъде реализиран, счита номинираният за обвинител номер едно, единствено с дейни дейности и старания в границите на градивния разговор и взаимоотношение с всички виновни институции, при отчитане на конституционно регламентираните им пълномощия + дейното съдействие и партньорство със съсловните и неправителствените организации, медиите и просветителните институции.

В концепцията си Иван Гешев изброява реализирано дотук, което счита да надгражда, с цел да бъде стабилизирано  то, тъй че да подсигурява необратимия резултат на промените дотук.

Заместникът на Сотир Цацаров е уверен, че „ че шеф на магистратите са българските жители и те – магистратите, са длъжни да им дадат предстоящата правдивост ". " Липсата ѝ няма по какъв начин да бъде обяснена или оправдана с нищо, още по-малко с буквата на закона “, написа в концепцията си Иван Гешев и се афишира за законодателни промени, които да дадат " нови принадлежности за обществено показване на резултатите от активността на Прокуратурата, най-много по делата за корупция, проведена и битова престъпност, към които е фокусирано публичното внимание ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР