Отговорните служители за срива на Търговския регистър не са получили

...
Отговорните служители за срива на Търговския регистър не са получили
Коментари Харесай

Виновните за Търговския регистър не са взели бонуси, твърди Козарева

Отговорните чиновници за срутва на Търговския указател не са получили спомагателни хонорари. Това се показва в позиция на изпълнителния шеф на Агенцията по вписванията Габриела Козарева , изпратена до медиите по отношение на изплатени бонуси на чиновници в Агенцията, раздавани в интервала, през който регистърът не е работил.

В изпратеното писмо излиза наяве, че Агенцията по вписванията е изплатила спомагателни хонорари за реализирани резултати, според Наредбата за заплатите на чиновниците в държавната администрации и Вътрешните правила за заплатите в Агенция по вписванията. Сумата, изплатена в последното тримесечие на 2018 година е в размер на 599 007 лева Тя е разпределена съгласно самостоятелна оценка на всеки от общо 635-те служителя на организацията. Средномесечният фонд " Работна заплата " на Агенцията по вписванията е в размер на 813 034 лева

" Всеки шеф търси способи да подтиква чиновниците си, а в държавната администрация механизмът това да се случи са спомагателните хонорари от икономии, които могат да се изплащат до 4 пъти в годината. Изплащането на
бонуси в Агенция по вписванията е разследване от показани положителни резултати на чиновниците и метод да ги мотивираме да не престават да работят дейно ", разяснява Козарева. " Отговорните за срутва на Търговския указател – Директорът и специалистите от Дирекция ИОТ, не са получили ДМС за последното тримесечие. Нека не забравяме, обаче, че останалите чиновници на Агенцията не са спирали работата си, даже и по време на срива”, добавя тя.

Агенцията по вписванията управлява четири регистри – Търговски указател и указател на ЮЛНЦ, Имотен указател, Регистър Булстат и Регистър на имуществените връзки на съпрузите. В изпратената позиция се прецизира, че даже и по време на срутва на Търговския указател, работата в цялата Агенция не е серпантина. В писмото се прецизира, че след случая, работата в институцията е с по-голям интензитет от нормалния и се работи и в отвън работно време. Към момента Агенцията се произнася в период по всички постъпили вписвания, като е преодоляна веселба от 20 дни.

Редактор: Деница Райкова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР