Отговорите на този въпрос могат да бъдат най-различни, в болшинството

...
Отговорите на този въпрос могат да бъдат най-различни, в болшинството
Коментари Харесай

Защо пада акумулаторът?

Отговорите на този въпрос могат да бъдат най-различни, в болшинството случаи приказваме за някаква щета. Акумулаторът при колите обаче е консуматив, който на няколко години би трябвало да се сменя. Много постоянно се постанова това да се прави и по-рано, като най-много това се случва поради проблеми с електрическата апаратура. Има обаче и случаи, когато акумулаторът "пада " без да има проблем в автомобила. Ето и две, по-малко известни аргументи, водещи до по-бързо разреждане на батерията на вашия автомобил.
Кратки дистанции и безучастие

Ако карате колата си главно на къси дистанции, освен това рядко, то този факт лишава акумулатора от опцията за пълноценно зареждане от алтернатора. Като се прибави към това наложителният саморазряд при палене, спомагателното ползване на сила от разнообразни електронни системи, когато колата е неподвижен и вероятно по-студеното време, то бъдете сигурни, че акумулаторът ви няма да издържи дълго. Пробвайте понякога да карате на по-дълги дистанции и не допускайте дълъг престой на автомобила (повече от седмица).
Вибрации

Ако акумулаторът на автомобила ви не е закрепен добре или пък управлявате колата си главно по черни и разрушени пътища, то това е много основателна причина за повредата му. Бъдете сигурни, че животът му ще се съкрати доста. Ако сте сигурни, че гореописаните две аргументи не се отнасят до вашия автомобил, то има смисъл да се ревизира бордовата ел. мрежа. Убедете се, че кабелите не са окислени, не са протъркани някъде и изобщо, че няма утечка на електрическа сила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР