Отговорих на всички въпроси. Обясних как функционира газовият пазар. Не

...
Отговорих на всички въпроси. Обясних как функционира газовият пазар. Не
Коментари Харесай

Николай Павлов: Нищо не ме притеснява, абсолютно изрядни сме

Отговорих на всички въпроси. Обясних по какъв начин действа газовият пазар. Не са ме упреквали в нищо. Това съобщи някогашният шеф на Булгаргаз Николай Павлов откакто даде показания пред прокуратурата.

Разпитът продължи съвсем 5 часа.

Според Павлов това е обикновено, защото става дума за характерен бизнес.

"На прокурорите трябваше да им се изясни безусловно всичко. Отговорих на всички въпроси, които касаят доставките и договорите. Нямам безусловно никакви терзания, тъй като сме безусловно изрядни. Този бизнес се управлява и от регулатора, тъй че нямам от какво да се тормозя ", добави някогашният началник на Булгаргаз.

Павлов акцентира, че е оставил държавното сдружение в чудесно финансово положение.

"Оставихме Булгаргаз с платени сметки, с предплатен газ към азерската компания, на 60 %, както е по контракт, предплатени доставки към Газпром и в този момент просто би трябвало да се съберат парите, които са с падеж 14 февруари ", добави той.

Според Павлов топлофикационните сдружения би трябвало да бъдат обезщетени поради наложения мораториума, с който цените бяха замразени.

"При тях ще се отвори една доста огромна дупка, която ще се отрази и върху Булгаргаз, само че това няма по какъв начин да бъде приписвано на остарялото управление. Старото управление си е свършило работата. Оставило е една прелестна компания, кой каквото ще да споделя. Договорите са чудесни, както с дълготрайните сътрудници, по този начин и във връзка с клиентите. Имаме в лявата ръка договорите с азерите и Газпром, а в дясната - към този момент са продадени тези количества. От това по-добре - здраве му кажи ", съобщи някогашният шеф и някогашен министър на енергетиката в служебното държавно управление на Румен Радев през 2017 година

Павлов сподели, че е обяснил на прокурорите и метода на ценообразуване на газа.

"Вчера даже министърът на енергетиката (Александър Николов) стартира да проглежда по какъв начин става ценообразуванто. Булгаргаз не може да си измисля цени ", добави той.

По мотив предходни свои изказвания, че задачата на офанзивата против Булгаргаз е да бъде овладяна и да се появят медиатори, Павлов разгласи, че се надява "след всичко, което се случи, това няма да бъде позволено и няма да бъде изменена нормативната уредба, тъй че бизнесът да бъде оставен на високите цени ".

"В момента бизнесът е жив, тъй като Булгаргаз продава на цени, които са доста по-ниски по отношение на настоящите на европейските пазари. Свидетелство за това са рекодните ни продажби. Голяма част от бизнеса изнася и печели ", сподели Павлов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР