Отговорих на най-задаваните от вас въпроси. До тук с миналото.

...
Отговорих на най-задаваните от вас въпроси. До тук с миналото.
Коментари Харесай

Божков: Де факто не съм бягал

Отговорих на най-задаваните от вас въпроси. До тук с предишното.
От на следващия ден ще сътворяваме сегашното и бъдещето. „ Българско лято “ е в ход. Това декларира във видеоматериал, качен в страницата му във Фейсбук предприемачът Васил Божков, който е търсен от българските управляващи по 18 обвинявания.
„ Де факто не съм бягал. Заминахме с господин Попов по работа до Дубай. Ние долетяхме в неделя вечерта, мисля, че беше 25 януари. Трябваше Жоро да се върне в сряда със аероплан в София, да се качи жена ми и Бобокови, да минат през Дубай да ме вземат и заминавахме за Тайланд, където имахме планувана отмора отпреди една година ”, споделя във видеоматериала Божков. 
За страдание като пристигнахме тук и в сряда Жоро си събираше багажа, сутринта разбра, че са почнали обиски, офанзиви върху всички офиси, свързани с мене, което промени проектите. Жоро остана тука, а жена ми попадна в пандиза. Нямах никаква заповед за арест. Като дойдох тук, си влязох обикновено в Дубай, законен български паспорт, настаних се в хотел. Никой не ме е търсил. Заповедта за арест е издадена напълно нелегално апропо във вторник вечерта, твърди Божков и прибавя, че в четвъртъка са го арестували. Държаха ме в полицията в Дубай, в ареста до неделя. В неделя ме закараха в Абу Даби и от там ме пратиха в пандиза Ал Ахбар – без никакви връзки, без никакви средства, нищо. Три седмици седях там без да имам право на телефонен диалог, никой не разбра къде съм, нямах затворническа ID карта, изобщо не съществувах, оплака се Божков. Българските управляващи по закон като има задържан български жител, консулът или посланикът би трябвало да отиде да го види, да се погрижи и така нататък Нашите управляващи отхвърлиха безусловно да го създадат. Намерих другари в пандиза, през техния телефон се обадих на локален юрист, който ми прати на другия ден пълномощие след позвъняването, подписахме го и на идващия ден бях на открито, споделя Божков.
Историята с фурмите беше някаква най-обикновена нечиста сделка на Шиши, може би и на Бойко. Докараха месо, купиха фурми. Месото, пилето и млечни артикули ги купи една българска компания, фурмите ги купи друга българска компания да ги върнат назад. Това е цялата история. Какво е имало в тези самолети на път за Дубай не мога да кажа. Сделката не е на държавно равнище, това е частна договорка, опитана да се прикрие под формата на междудържавни връзки. И апропо и скриха министъра Караниколов, все едно е под карантина. Имаше някакви гафове, някакви пари дадени на Пеевски отново от банката, която е под негов надзор, да не дава отговор на въпроси, да не го питат, излезе 14 дни в карантина. Интересно за какво би трябвало един министър да идва до Дубай, да кара два самолета с месо, съобщи Божков и попита това работа на министъра ли е. А може би е имало нещо друго в тези самолети, с изключение на месото. Моето състояние е малко по-различно от това на множеството българи в чужбина. Има и други като мене, само че аз не съм в чужбина по избор. Много хора в действителност са по избор, само че те най-малко могат да се върнат, когато си изискат, аз не мога. Аз съм вкаран в процедури, които би трябвало да приключат, с цел да мога да се върна в България. И доста хора споделят: ела, върни се. Как да се върна, сега юридически е невероятно, приключва описа си Божков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР