Отговорът на Трифонов беше категоричен: Няма никаква партия, не съществува.

...
Отговорът на Трифонов беше категоричен: Няма никаква партия, не съществува.
Коментари Харесай

Резултатът От Дългоочакваното Гостуване На Бойко Борисов При Слави Трифонов! Вижте Видео

Отговорът на Трифонов беше безапелационен: " Няма никаква партия, не съществува. Аз съм ефирен водещ. Задавам въпросите от името на феновете ".

Бойко Борисов беше " разходен " по целия " материал " - от тематиката с непризнатия референдум на Слави Трифонов, през цените на горивата, свободата на медиите, външния дълг, КТБ, отчета на Европейската комисия и изборния закон.

Интервюто създаде вест.

Бойко Борисов се ангажира да предложи на Народното събрание фрапантно понижаване на държавната дотация за партиите до 1 лев на получен глас, като по думите му това ще го накара даже да се откаже от нея. Така той одобри настояването да Слави Трифонов да удовлетвори волята на референдума. Въпреки това министър председателят акцентира, че не е убеден в сполучливия резултат от сходна смяна.

" Ако създадем такава ниска дотация, Народното събрание и партиите ще попаднат в ръцете на богатите. Субсидията е единствен метод за политически живот - семинари, образования и всичко останало ", разяснява Борисов и добави: Добре, ще се откажем от дотацията, тъй като 1 лев е нищо. Говорим за всички партии. Да не приказваме, че имаше и акции с финансиране от обществено слаби... Ставаме подвластни от олигарсите, би трябвало ли да го създадем? Според мен не. Нали имаше и в президентската акция Закон за даренията? Какво стана? Социално-слабите заплащат? "

Бойко Борисов отхвърли както в обвиняванията в монопол на " Лукойл " върху горивата у нас, по този начин и в това, че крайните цени са повлияни от някакъв тип господстващо състояние. Той първо изясни, че по наредбата за касовите апарати в бележката при зареждане в бензиностанцията ще написа какъв брой са акцизите, т.е. отчисленията за страната, каква е чистата цена и надценката. " Като огледа бона, да знае по какъв начин се образува цената. Това е 100% бистрота. Повече няма какво да направя ", сподели Борисов и напомни, че той няма персонално въздействие върху образуване на цената. След това министър-председателят предизвести да се внимава при мятане на обвинявания за монопол против международни компании и уточни различни места, откъдето представителите на бизнеса с горива могат да ги закупуват на конкурентни стойности - Румъния за северната част на страната и Гърция за южната. За край той заключи, че е обикновено да има проблеми с цените на горивата в страна, която не е производител.

Бойко Борисов употребява момента, с цел да изрази страдание от пропуснатите благоприятни условия за рандеман на шистов газ. " В България шистов газ е мръсна дума, само че в този момент целият свят прави терминали, с цел да докарва от Съединени американски щати полутечен шистов газ. Ние тръгнахме са добиваме в Генерал Тошев - отново митинг. Спряхме. Когато не искаш да добиваш, а имаш големи находища, се ограничихме единствено до екваторията на Черно море. Надявам се, че и в Хан Аспарух, и в Силистар ще има положителни добиви и тогава ще е друго ", сподели Борисов.

Той разяснява още няколко стопански тематики. За да отговори на зрителски въпрос, министър председателят извади прегънат лист с данни от финансовото министерство и регистрира: " В момента нашият дълг е под 20%. Ръстът на приходите за тези 4 години е 10 милиарда лева 40% растеж на приходите и 30% растеж на Брутният вътрешен продукт при 20% външен дълг. Разликата от мандата на Българска социалистическа партия за 4 години до момента са 10 милиарда, 40% доходи повече в хазната и 30% растеж на Брутният вътрешен продукт. 110 милиарда лева, до края на мадната 130 милиарда ще бъде Брутният вътрешен продукт. Само преди няколко месеца върнахме 2,4 милиарда от външния дълг. Това са цифрите ".

На порицателен въпрос за банкрута на КТБ министър-председателят се отбрани: " По време на моето ръководство КТБ беше постоянна банка и по тази причина желаеме толкоз доста да влезе в еврозоната - тя е поръчител, че в никакъв случай не може да се получи такова нещо. Затова това ни е съществена цел, а другите не го харесват ".

Той разяснява и тематиката със свободата на медиите в България. Борисов цитира статистика, че депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски има благосъстоятелност върху едвам 5% от изданията и добави: " Аз знам, че той има " Телеграф ", " Монитор " и " Меридиан Мач ". Всички останали са на други притежатели. А аз единствено за ехидна усмивка на народен представител го накарах да си подаде оставката. " Премиерът още веднъж напомни думите си отпреди няколко дни, че се е трансформирало в процедура богати хора с проблеми да основават медии, с цел да се пазят с тях от закона. " И в един миг, в случай че бъде разследван за нещо, споделя: " Вие ме разследвате поради медията ". А други медии нападат прокуратурата. А всички дружно нападат държавното управление ", уточни Борисов и съобщи, че няма нищо неприятно в изсветляването на медиите: " И на вас, да вземем за пример, никой нищо не ви е споделил, а сте правили шаржове с мен, правили сте ме на маймуна, какво ли не сте ме правили. Някой в миналото да ви е подлагал на критика? "

Попитан за какво ГЕРБ поддържа медийния закон на Пеевски, а не предложи личен законопроект, Борисов обърна внимание върху поддръжката от страна на всички парламентарни групи. " И нямам доверие към закона някой да има искания, тъй като той изсветлява собствеността на медиите. Неслучайно споделих на вицепремиера Екатерина Захариева да предложения еврокомисаря, който дава отговор за това, да се направи необятна кръгла маса и да изясним тази тематика.

В отговорите на заложените му въпроси Бойко Борисов не пропусна да обърне внимание и на сполучливия за страната отчет на Европейската комисия. " Когато други бяха министър председатели, ви завираха в дупките. Тогава нямаше Европейски съюз, нямаше отчет от Европейската комисия. Толкова добър отчет не е имало. 3 от 6 точни за наблюдаване отпаднаха ", съобщи Борисов.

Той отбрани машинното гласоподаване на избори, само че се възпротиви против електронното. Като образец за отрицателен резултат министър-председателят уточни Съединени американски щати и продължаващите следствия за съветска интервенция в президентския избор. " Още на първите избори хакерите, като подредят и фалшифицират изборите, тогава би трябвало да забележим какво да вършим. 2 години след избора на президента Тръмп главната тематика на Съединени американски щати е намесата на Русия в изборите им. За наслада, България съумя да се оправи с всички. Най-успешната битка ни беше с източването на кредитни карти ", сподели Борисов и напомни, че откакто е станал основен секретар на Министерство на вътрешните работи, България е била номер 1 по източването на кредитни карти дружно с Колумбия. " Просто имаме фантастични хакери ", заключи той.

Бойко Борисов приключи присъединяване си с апел: " Поканете ме отново. В момента има крещяща потребност от естествен диалог на политиците. Трябва да приказваме за въглещните централи. Колко ще дотираме нездравословните излъчвания? Имаме крещяща потребност от мощна политическа поддръжка, а не от дестабилизация. Газта пристигна до границата, само че дали ще завие към нас? Влизането в Еврозоната. Имаме да решим доста значими въпроси. "
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР