Отговорът на този въпрос на пръв поглед е елементарен. Поради

...
Отговорът на този въпрос на пръв поглед е елементарен. Поради
Коментари Харесай

Знаете ли защо автомобилите ще поскъпват?

Отговорът на този въпрос на " пръв взор " е обикновен. Поради повишаването на всички елементи и съставни елементи, от които са създадени колите, се повишават и цените на самите коли. Например стоманата, употребена за каросерия, скоростна кутия и елементи на рамата, даже пластмасата, обгърната към броните и облицовките на вратите съставляват огромна част от индустриалните разноски, а тези артикули непрестанно нарастват.

Също по този начин си коства да се прибавят повишаващите се заплати на служащите, логистиката, вложенията в нови технологии и пълзящата инфлация. Всичко това мощно въздейства на производителите на коли. В такава обстановка намаляването на производството оказва помощ, само че единствено за малко. Така че, даже в такива сложни условия, производителите не разочароват своите акционери.

Закриването на фабрики не пречи на фирмите да се показват добре. Въпреки че са съединени по-малко коли, в сравнение с преди няколко години, те са с по-високо качество, само че и са по-скъпи. Спадът в производството обаче продължава, този път заради дефицит на микрочипове. Така съгласно прогнозите ще бъдат създадени 4 милиона автомобила по-малко.

За доста производители тези фактори могат да бъдат сериозен тест. Автомобилната промишленост има високи закрепени разноски. За да останат на повърхността, фирмите не би трябвало да търпят загуби. А спадът в производството единствено усилва разноските. Има няколко метода за възобновяване на облагите. Купувачите няма да могат да одобряват нарастването на цените на колите.

Таванът е 12% нарастване на цената. В същото време показателят на досегаемост на транспортните средства стартира да понижава, т.е. в този момент доста по-малко хора са подготвени да дадат повече пари за нова кола. Спадът в продажбите заради по-високите цени на колите неизбежно ще провокира загуби.

Същото обаче ще се случи и в случай че цените се поддържат на същото равнище, само че производството се понижи. Това последователно ще докара и до различен проблем - даже използваните коли ще стават по-скъпи. И какво остава нас потребителите. Ще бъдем принудени да избираме сред по-скъпа кола или да останем без такава въобще.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР