Отговорът на руската инвазия в Украйна - засилена отбрана на

...
Отговорът на руската инвазия в Украйна - засилена отбрана на
Коментари Харесай

Отговорът срещу инвазията: Първите дипломати на ЕС обсъждат мерките срещу Русия


Отговорът на съветската инвазия в Украйна - засилена защита на Стария континент и възможни нови наказания против Русия. Това ще бъдат акцентите в срещите на върха на НАТО и Европейския съюз този четвъртък и петък.

За глобите против Русия Европа не е единна. Причината: страните членки не са съгласни между тях до каква степен е реалистично да се стигне. Едни, измежду които се отличава Полша, упорстват за цялостно преустановяване на търговията с Русия. Гласът на Германия обаче е изключително значим, с цел да не се засягат енергийните доставки.

Вече не е табу обаче да се приказва за вероятно прекъсване на съветския петрол, от което Европа би потърпевша по-малко, в сравнение с от прекъсването на съветския газ.

„ Русия прави военни закононарушения. Това е думата, би трябвало да го кажем! Това, което става в Мариупол, е огромно военно закононарушение! Руши се, бомбардира си и се убива наред, безсистемно. Ужасно е, би трябвало да го осъдим по по-твърд начин”, съобщи Жозеп Борел.

Европейска автономност в защитата – това евентуално ще е новината в края на седмицата. Допреди войната в Украйна общата европейска защита не беше предпочитана тематика. Сега министрите на външните работи утвърдиха документа и той би трябвало да бъде гласуван, а това значи и съществено нарастване на вложенията в защита за 27-те от Съюза.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР