Отговорът на пропагандата не би следвало да бъде с пропаганда,

...
Отговорът на пропагандата не би следвало да бъде с пропаганда,
Коментари Харесай

НАТО: Свободните и независими медии са отговорът срещу пропагандата

Отговорът на пропагандата не би следвало да бъде с агитация, а с обстоятелства, с цел да може истината да спечелва. Важно е да има свободни и самостоятелни медии и публицисти, които да задават сложните въпроси и да ревизират източниците. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след края на двудневната видеоконференция на министрите на защитата на страните от алианса.

В хода на пандемията от Ковид-19 видяхме държавни и недържавни източници да се пробват да ни разделят и да внесат подозрение в нашите демократични институции, по разнообразни способи, в това число през обществените медии, добави той. Всеки опит за подкопаване на доверието в нашите институции е в прорез с главните полезности на НАТО, уточни генералният секретар.

Столтенберг съобщи, че нова конкуренция във въоръжаването би била доста рискова и скъпа. Важно е да има контракт сред Вашингтон и Москва за контрола на въоръженията, само че е належащо и Китай да се причисли, тъй като Пекин влага доста в ново въоръжение и китайската военна мощ нараства, добави той.

Генералният секретар отхвърли да разяснява в отговор на въпрос на конференция изказванията в книгата на Джон Болтън, някогашен консултант по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, съгласно който американският държавен глава е търсил политическа поддръжка от Китай. Не мога да разясня книга, която не съм чел, съобщи Столтенберг.

НАТО приготвя проект за деяние при втора пандемична вълна

По неговите думи военните министри от НАТО са разискали желанията на Съединени американски щати да изтеглят част от войските си от Германия. Той означи, че към този момент няма извънредно решение, както и че Съединени американски щати имат военно наличие и в други елементи на Европа, като уточни Черно и Балтийско море, както и Полша.

Столтенберг означи, че пактът е понижил доста нуклеарните ракети в Европа, само че посочи, че това въоръжение е част от европейската сигурност. По неговите думи алиансът дава отговор на новите съветски ракети с политически и военни ограничения. Решихме да укрепим противоракетната и противовъздушната защита, няколко съдружници имат намерение да усилят напъните в тази посока, разясни той. НАТО има воля, проекти и качества за отбрана на всички съдружници, добави генералният секретар.

Той заяви, че през днешния ден министрите са решили да бъде основан ресурс от здравно съоръжение за посрещането на потребностите при нова санитарна рецесия. Засега размерът на фонда не е конкретизиран, означи Столтенберг.

Министрите са разискали също нуждата от предприемане на спомагателни ограничения за отбрана на сериозната инфраструктура в енергетиката, превоза и далекосъобщенията. По неговите думи ограниченията ще обзет също отбраната на интернет и снабдителните вериги, както и наблюдението над сдруженията, притежавани или ръководени от непознати страни.

Столтенберг съобщи, че НАТО стартира следствие на случая в Средиземно море, при който турски военни кораби са показали експанзия против френски боен кораб. Според медийни изявления френските военни са опитвали да създадат инспекция, обвързвана с ембаргото против Либия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР