Отговорът на държавата трябва да бъде много адекватен, но за

...
Отговорът на държавата трябва да бъде много адекватен, но за
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Защо чак на шестия ден са предприети действия за обиск в заведението на Нотариуса

Отговорът на страната би трябвало да бъде доста съответен, само че за жалост през последните години видяхме една политическа неустойчивост, която директно рефлектира върху системата за сигурност, по този начин някогашният министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и ръководител на Републиканци за България нощес разяснява заканите против магистрати, разследвали незаконна скица, за която има подозрение, че се е сраснала с магистратските среди.

В " Още от деня " той съобщи, че виждаме съществени пробиви в националната ни сигурност. Всички престъпни случаи, както и тези, свързани с шпионаж, демонстрират, че няма ясна политическа воля, която да стои твърдо зад промените и това, което би трябвало да се направи.

" За мен тревожното е, че по сигналите, подадени от арбитър Владислава Цариградска 2019-та или 2020-та февруари месец, никой не е подхванал съответни дейности, с цел да бъде осуетено разрастването на тази мрежа. Това, което видяхме, че е наоколо до Специализирания съд и прокуратура - през последните години е било намерено заведение, което е било с протекцията на въпросния Мартин Божанов - Нотариуса и се е употребило от избрани магистрати, които са имали тази опция. "

Цветанов попита за какво чак на шестия ден са подхванати дейности за обиск във въпросното заведение.

Той направи паралел сред убийството на Нотариуса и това на Алексей Петров, като акцентира, че " и двете фигури са имали голямо въздействие в правосъдната система и в метода и механизма на действие на незаконния свят - срастването на незаконния свят с страната ".

Цветанов сподели, че по времето, когато е бил вътрешен министър, не му е била докладвана оперативна информация за Мартин Божанов.

" След 2013 година беше закрито звеното в ГДБОП, занимаващо се с проведена престъпност и по висшите етажи на правосъдната система за корупцията и в администрацията в държавното ръководство. Тогава тези оперативни каузи бяха трансферирани в ДАНС и тогава прокуратурата иззе цялата оперативна активност и тези каузи не видяха на никое място бял свят. "

Цветан Цветанов посъветва парламентарната комисия, образувана по случая с Нотариуса, да вникне в дълбочина на всички тези оперативни каузи, в случай че не са унищожени, с цел да видят генезиса на зависимостите и на процесите, на които може да бъде противодействано, с цел да не не престават по същия метод.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР