Отговорът на България по случая Скрипал изразява подкрепа към британската

...
Отговорът на България по случая Скрипал изразява подкрепа към британската
Коментари Харесай

Американският посланик: Позицията на България за Скрипал показва подкрепа за Лондон

Отговорът на България по случая " Скрипал " показва поддръжка към английската и европейската позиции, ние сме дружно в тази обединена позиция, съобщи пред БГНЕС американският дипломат у нас Ерик Рубин. 

" Мисля, че обединеният отговор на Съединени американски щати, EC и други страни по света е симптом за сериозността на тази обстановка. Мисля, че най-важното е да се даде явен знак, че нашите страни са дружно в поддръжката си за Англия. И отговорът тук, в България, също показва поддръжка. Мисля, че е значимо, че всички ние сме обединени дружно в този отговор ", разяснява Рубин. 

Лондон упрекна Русия за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия. 

28-те страни членки на Европейски Съюз излязоха с декларация, че са се съгласили, че е доста евентуално Русия да бъде виновна за отравянето им и подредиха изтеглянето на посланика на блока в Москва.

НАТО и над 25 страни също взеха решение да изгонят съветски дипломати. Редица страни обаче излязоха с позиция, че няма да гонят съветски дипломати, тъй като желаят повече доказателства за присъединяване на Русия в нападението.

България също не изгони съветски дипломати. Премиерът Бойко Борисов разпореди на посланика ни в Москва Бойко Коцев да се прибере в България за консултация с държавното управление. 

" Всяка страна взема решение по какъв начин ще отговори в тази обстановка, само че отговорът е в обединяването ", акцентира американският дипломат.

Москва неведнъж отхвърли обвиняванията по случая " Скрипал ", а през вчерашния ден упрекна Вашингтон, че оказва напън върху съдружниците си да изгонят съветски дипломати. 

Русия даде обещание и да отговори на изгонването на съветски дипломати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР