Отговарящите за антикорупционното разследване Автомивка (Lava Jato) в Бразилия са

...
Отговарящите за антикорупционното разследване Автомивка (Lava Jato) в Бразилия са
Коментари Харесай

Бразилски съдия и прокурори заговорничели срещу бившия президент Лула да Силва

Отговарящите за антикорупционното следствие " Автомивка " (Lava Jato) в Бразилия са маневрирали, с цел да попречат на връщането на някогашния президент от левицата Луиз Инасио Лула да Силва във властта, съобщи Франс прес, цитирайки интернет изданието " Интерсепт ".

Сайтът за следствия насочи тези обвинявания, въз основа на огромен брой частни известия, разменени в приложението " Телеграм " сред прокурорите и тогавашния федерален арбитър Сержио Моро. Той ръководеше следствието " Автомивка ". Съобщенията са били получени от неизвестен източник.

Моро беше назначен за министър на правораздаването от крайнодесния президент Жаир Болсонаро, напомня Агенция Франс Прес.

" Макар дълго време да уверяваха, че са аполитични и стимулирани единствено от битката с корупцията, прокурорите, взели участие в " Автомивка " в действителност са заговорничили между тях по какъв начин да се попречи на завръщането на Лула и неговата Партия на трудещите се във властта ", написа уеб сайтът.

Ако истинността им се потвърди, тези диалози ще опровергаят хипотетичната и нужна безпристрастност на арбитър Моро, който е давал насоки и препоръки на прокурорите при дейностите им против някогашния президент. Моро го осъди на първа инстанция през 2017 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР