Отглеждането на растения в градината съвсем не е толкова лесна

...
Отглеждането на растения в градината съвсем не е толкова лесна
Коментари Харесай

Изгонете въшките от градината със сапун и люта вода. Ефектът в поразителен!

Отглеждането на растения в градината напълно не е толкоз лесна задача, колкото наподобява на пръв взор. Нужно е да имате не малко знания в тази област, в случай че желаете най-после да сте удовлетворени от реколтата.

Ако сте от хората, които за пръв път се заемат с развъждането на зеленчуци, то подгответе се за листни въшки, гъсеници и всевъзможни други вредители. Тяхното елиминиране и прогонване може да се окаже много мъчно.

Не е добра концепция обаче да залагате на всички тези химически разтвори, които се оферират в профилираните магазини. Те, малко или доста, ще навредят на самите зеленчуци и растения. Най-добре се доверете на изпитаните с времето трикове, в които вземат участие само естествени средства.

Днес ще споделим с вас по какъв начин да прогоните въшките от растенията благодарение на сапун и люта вода. Методът е безмилостен и сме безапелационни в това, че нито една въшка няма да остане.

Ето какво би трябвало да извършите, с цел да се отървете от тях:

Вземете бутилка и я напълнете с литър вода. Добавете към нея 3 супени лъжици веро и разклатете добре. За да ви е по-лесно, използвайте бутилка, която е с разпръсквач. С течността напръскайте растенията. Тази процедура може да се повтори няколко пъти, защото не поврежда коренната част на растенията.

Още по-лесно би било за вас да употребявате течен сапун, вместо веро. Взимате бутилка с литър и половина вода в нея и стартирате да изпомпвате течен сапун към 5 – 6 пъти с дозатора. Колкото повече пяна се получи, толкоз по-добре за растенията.
 Съвети за торене на градината Съвети за торене на градината
Понякога от някои градинари можете да чуете, че подхранването на почвата посредством торене се прави единствено напролет. Но с цел да могат...

Имайте поради, че в случай че почвата е по-влажна, то толкоз повече листни въшки ще има по вашите растения.

Как с пикантен пипер да изгоним вредителите?

Още един вид за прогонването на листни въшки ще споделим с вас. Става въпрос за лютия червен пипер, който е същински безмилостен. Разтворът е добре да го приготвите през нощта и на идващия ден да го употребявате. Колкото по-дълго време престои, толкоз по-ефикасен ще е той.

Напълнете бутилка с литър вода и прибавете 5 супени лъжици пикантен червен пипер. На идващия ден прецедете и долейте до 5 литра с вода. Може да добавите още веро и канела. Сместа може да се употребява в продължение на няколко дни.

Съвсем скоро ще се уверите, че няма да има и диря от въшките по вашите растения!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР