Отглеждането на домашен любимец носи много положителни емоции, но е

...
Отглеждането на домашен любимец носи много положителни емоции, но е
Коментари Харесай

Важни грижи при отглеждане на мини шнауцер

Отглеждането на домакински любим носи доста позитивни страсти, само че е съпроводено с грижи и отдаденост от страна на стопанина. Нашите домашни питомци одобряват напъните ни в тази посока и дават отговор с обич и лоялност, стопляща сърцето. Малките стопани на домашни животни пък се учат на отговорност и поредност в грижата за своите другари в игрите.

Ако имате мини шнауцер за домакински придружител, сателит, другар, бранител и предан член на фамилията следва да му се отдели вниманието и грижата, която се поставя на всеки жител на дома. Грижите за мъника измежду шнауцерите не са малко и изискват неизменност.

Най-важната от тях е грижата за козината на кучето. Поради обстоятелството, че кучето има много дълъг и сложен за поддържане косъм, в него постоянно се образуват сплъстявания и даже топки. Те са основната причина за кожните възпаления, от които страдат представителите на породата.

Разресването е наложителна грижа за мини шнауцера. Необходимо е 2 пъти седмично да се разресва и четка, а най-добре всеки ден. Прави се с твърда четка. Пространството по краката, подмишниците и корема е изключително податливо на фитили и по-големи сплъстявания.

 Мини Шнауцер

Водните процедури в подмяна на това би трябвало да са редки. Козината на мини шнауцер е плътна, дебела и съхне мъчно, по тази причина кучето не трябва да се къпе постоянно. Най-добре това да става към подстригването. То се прави най-малко един път годишно.

Нужно е да се следи положението на ушите, очите и носа на мъника и да се почистват постоянно.

Редовно се върви на обзор при ветеринар, където се слагат имунизациите, гарантиращи здравето на домашния питомец. Малките кученца се имунизират по календара, а огромните един път в годината.

При обмисляне на грижите за мини шнауцер би трябвало да се знае, че тази порода спада към чистите животни. Това допуска, че времето и финансите, вложени в развъждане на мини шнауцера, не съставляват огромен разход, както се случва с други породи. Достатъчно е да бъдат непрекъснати, а предварителната защита е значима, изключително във връзка с поддържането на козината и грижите за здравословното положение на домашния любим.

Прочетете още за характера на мини шнауцера и с какво се храни дребният шнауцер?

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР