Отглеждането на домашен любимец е едно от най-позитивните занимания, измислени

...
Отглеждането на домашен любимец е едно от най-позитивните занимания, измислени
Коментари Харесай

Подходящи животни за пръв домашен любимец

Отглеждането на домакински любим е едно от най-позитивните занимания, измислени от хората. Това начинание дава извънредно приятни страсти от насладата и безрезервната лоялност на домашния питомец към стопанина му и в това време учи на схващане, самообладание и обич към подвластните от нас другари от животинския свят. В същото време възпитава в отговорност и подготвеност да се отдели от свободното време в интерес на друго живо създание.

Какво животно да отглеждам?

Решението да се вземе домакински любим е постоянно положително, само че преди да се пристъпи към подобен ангажимент, би трябвало да се решат някои практични въпроси като съществуване на задоволително пространство, време и запаси за развъждане на животно от някакъв тип.

Наличие на задоволително знания за условията на типовете и опция да се обезпечат. Затова първият допир с животните е добре да бъде с такива, които са лесни за развъждане и с минимални потребности от грижи и внимание от страна на стопанина.

По въпроса кое животно се гледа елементарно и е уместно за първи домакински любим постоянно има разногласия, тъй като компликации пораждат с всеки тип, само че въпреки всичко може да се посочат такива животни, подобаващи за пръв домакински любим.

Котка

Котетата неслучайно са най-популярните домашни питомци. Освен че са пухкави, сладки и занимателни, те не са по никакъв начин претенциозни. Нямат потребност от разходки, както кучето и прекарват огромна част от деня в сън. Това са извънредно самостоятелни животни, които се схващат добре с други домашни питомци, само че нямат срещу да прекарват времето си и сами, изключително в случай че са персийска котка или английска котка, приспособяват се елементарно, в случай че са шотландски клепоухи или мейн куун.

 Куче за пръв домакински любим

Куче

Почти във всеки дом, където има домакински любим, участва и куче, било като единствен питомец или част от животинските членове в фамилията. Отглеждането на куче всъщност не е по-трудно, в сравнение с с котките, само че проблем се явява главно сложното понасяне на самотата от някои породи, в случай че стопаните прекарват доста време на открито. При един общоприет темп на живот обаче, кучето е идеалният първи домакински любим, който ще накара своя собственик да заобича всички животни.

Морско свинче

Морските свинчета са тези домашни любимци, които могат да задоволят потребността от компания на притежатели, които мъчно съумяват да се заседят вкъщи. Тъй като са доста обществени, добре е да се отглежда двойка от тях, изключително като се има поради, че са доста компактни и заемат напълно малко пространство.

Морските свинчета привикват със стопанина си бързо и обичат да бъдат гушкани и галени, както котетата, и в случай че получат задоволително внимание познават незабавно своя човек и няма да се пробват да го хапят.

Тези животинки са доста игриви и имат потребност от играчки, когато са сами.

 Рибки

Аквариумни рибки

За хората, които обичат тишината и не понасят разхвърляни движимости из къщи, се споделя, че не стават за притежатели на домакински любим. Това не е напълно правилно, аквариумните рибки са подобаващи за първи домакински любим за такива хора, който да разсъни интереса им към животинския свят.

Наблюдаването на аквариума е необикновено отпускащо и забавно прекарване след дълъг работен ден, а безмълвните домашни питомци са способни също на обвързаност към индивида, който им отделя време и внимание.

Независимо какъв домакински любим ще си вземете, това е живо създание, което има своите условия. Важно е то да бъде признато с обич и предпочитание като член от фамилията, това няма да разреши грижите за домашния любим да се трансфорат в задължение, а ще носят наслада и задоволство.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР