Отец Кирил Велинов, който засега е единственият духовник, получил заповед

...
Отец Кирил Велинов, който засега е единственият духовник, получил заповед
Коментари Харесай

Свещеник от Враца шие попски одежди и носии /снимки/

Отец Кирил Велинов, който към този момент е единственият свещеник, получил заповед за предопределение от Врачанския митрополит Григорий, шие от няколко години духовнически одежди-раса и подрасници. Засега - единствено за себе си и другари, само че в случай че има свободно време след месеци, счита да сътвори ателие, показа пред кореспондент на организация BulNews.bg младият свещеник.
Предстои му дипломиране във Великотърновския университет, компетентност “Теология и обществени дейности”, ремонт на поверените му в Архиерейската заповед храмове в селата Баница и Оходен и не счита, че скоро ще има опция да се отдаде на заниманието си.
Всички негови близки са били или са професионални шивачи-майка му, сестра му, вуйчо му. Работил е във врачанска шивашка компания, ушил е ефектната сватбена рокля на брачната половинка си, шил е и за гръцкия бутик “Сандитал “ дамски дрехи.
През последните години самичък шие расата и подрасниците си, като единствено бродерията разпорежда на врачанска компания. Машината му е фунционална, само че мечтае да има такава, която има всички варианти, най- към този момент за бродерии. Ориентирал се за подпомагане към чиновниците на закритата Професионална гимназия по дизайн и текстил във Враца, за която е чул, че разпродава имущество, само че му е мъчно да ги откри.
Отец Кирил работи с инструкции и кройки от съветски справочник за църковни одежди и облачение на храм и сполучливо създава хоругви, покрови, стихари, храмови пердета.
” Руските одежди са ми уязвимост. Те са доста по-тържествени”, споделя свещеникът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР