Отец Християн Стефанов е уволнен от Търновския митрополит през януари

...
Отец Християн Стефанов е уволнен от Търновския митрополит през януари
Коментари Харесай

Протест в Левски заради уволнен свещеник

Отец Християн Стефанов е уволнен от Търновския митрополит през януари тази година, само че схваща за заповедта за уволняване едвам през вчерашния ден.

Вярващи от град Левски се събират през днешния ден пред църквата "Света Параскева " на митинг в отбрана на уволнен духовник. Започнала е и подписка за неговото възобновяване на работа, която досега е подкрепена от 1400 души.

Отец Християн Стефанов е уволнен от Търновския митрополит през януари тази година, само че схваща за заповедта за уволняване едвам през вчерашния ден от интернет пространството.

От юни месец в църквата в град Левски служи и различен духовник, изпратен от Търновския митрополит.

Местните миряни напълно поддържат своя отец Християн Стефанов и за следващ път ще стачкуват в негова отбрана.

"Миряните желаят своя духовник. Отец Християн постоянно е бил до всички нас и в положително, и в неприятно. Църковното настоятелство в града би трябвало да се събере, щом митрополита не желае да пристигна, и да отиде там да каже какъв брой хора се застъпват за свещеника и какво се случва и за какво се случва по този метод ", сподели Ралица Драгостинова, който е измежду уредниците на митинга.

Чрез предоставяне на публичност на протичащото се християните от Левски търсят поддръжка на настояването си да бъде върнат техния духовник и нравствен водител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР