Отец Дончо Александров ще представи новата си книга Светлината на

...
Отец Дончо Александров ще представи новата си книга Светлината на
Коментари Харесай

Отец Дончо представя новата си книга тази вечер във Варна

Отец Дончо Александров ще показа новата си книга „ Светлината на живота “ довечера във Варна, напомня Moreto.net.

Събитието ще се организира от 18.00 ч. в залата на Юнашкия салон в наличието на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и издателя Иван Гранитски, които ще споделят мисли за книгата.

Тя съдържа 37 тематики, свързани освен с църковния, само че и със обществения и публичния живот. Има за цел посредством езика и есеистичния си жанр да доближи до необятен кръг читатели. В нея откриваме текстове, отдадени на: работохолизма и кариеризма, щастието и позитивното мислене, труда, заболяванията, милосърдието, благосъстоянието и бедността, другарството, християнството и политиката, лайк манията, страха и вярата, прераждането. На страниците ѝ ще прочетем уточнения за нашата религия, за молитвата, поста, Библията, Църквата и други безконечни и настоящи тематики.

„ Светлината на живота “ е написана в последните две години – време на пандемия, което се оказа и плодородно за размисъл, за осмисляне на живота ни и човешките връзки, за оценка на полезностите, за равносметка. Книгата има за цел да предизвика интерес освен у хората в Църквата, само че и у тези, които са по-близо или напълно надалеч от християнската проблематика, само че желаят да научат повече за вярата или да изградят най-малко обща просвета в тази област.

Книгата може да бъде в помощ на свещеници и богослови, които водят беседи в енориите. Отпечатана е от издателство „ Захарий Стоянов “. От края на този месец ще се популяризира във всички по-големи книжарници в страната и в част от православните храмове.

Отец Дончо Александров Дончев е роден на 6.11.1974 година във Варна. Завършил е богословие в ШУ „ Епископ Константин Преславски “. Ръкоположен е за духовник през 2001 година Предстоятел е на варненския храм „ Св. Атанасий “, само че служи и в старинния храм „ Успение Богородично “ в града. Инициатор, основател и редактор на списание „ Амвон “, вестник „ Православен глас “ и детското списание „ Камбанка “, които издава енорията при храм „ Св. Атанасий “.

През годините написа публикации, които са оповестени в разнообразни списания, вестници, интернет уеб сайтове. В продължение на 12 години е бил един от главните водещи на рубриката „ Път към храма “ в програмата на Регионалния ефирен център на Българска национална телевизия – Варна.

Бил е лице и единствен водещ на рубриката „ Амвон “ по телевизия „ Черно море “, а от 2004 година е прочут и на слушателите на Радио Варна с присъединяване си в рубриката „ Неделна проповед “. 20 години изнася обществени беседи на християнски тематики. През 2008 година издава книгата „ 170 години храм „ Св. Атанасий “ – Варна “, отпечатана от издателство „ Захарий Стоянов “. То издава през 2019 година и книгата му „ Жажда за религия “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР