Отделно Бареков ще трябва да плати 4200 лева разноски по

...
Отделно Бареков ще трябва да плати 4200 лева разноски по
Коментари Харесай

Бареков е осъден да плати 30 000 лева на Прокопиев за клевета

Отделно Бареков ще би трябвало да заплати 4200 лв. разходи по делото

Бившият публицист, евродепутат и партиен водач Николай Бареков е дефинитивно наказан да заплати 30 000 лв. за оклеветяването на предприемача и съиздател на "Икономедия " Иво Прокопиев, сподели инспекция на Mediapool.

Искът против Бареков е подаден през 2017 година, до момента в който той е евродепутат и взе участие интензивно в акцията против Прокопиев, дирижирана от медиите на Делян Пеевски и подклаждана от дейностите на прокуратурата, написа

В разнообразни уеб сайтове е оповестено намерено писмо на Николай Бареков, с което той упреква Прокопиев, че "манипулира борсовата търговия ".

Най-сериозното обвиняване, за което е заведен правосъдния иск против Бареков, е: "Вие и "Каолин " отровихте водата и разболяхте от рак с веществото арсен стотици поданици на гр. Меличлери...вие сте огромен безсрамник, само че очевидно имате огромен политически чадър над себе си. Не се ли срамувате? Вие, едно от лицата на статуквото, ограбило българите, да вършиме антикорупционна партия за персонално прилагане? "

Пред съда Бареков се пробва да се оправдае, че неговото авторство на това отворено писмо било недоказано.

Софийският апелативен съд споделя, че Бареков е направил изказване за осъществено закононарушение, без да са показани доказателства за това. Върховният касационен съд не позволява преразглеждане на решението на втората инстанция.

В кориците на делото попада и сигналът на Бареков до прокуратурата против Прокопиев. Въпросният сигнал незабавно е представен в близкия до Пеевски тогава уебсайт "Блиц ". Там се приказва за "група "Гнидите ", която имала за цел отбягване на данъчно облагане в изключително огромни размери, за което си е послужила с измами, борсови спекулации, злоупотреби с въздействие и други неразрешени от закона начини ". Доказателства пред съда не са показани.

През годините Николай Бареков се утвърди като комфортен инструмент за осъществяване на всевъзможни поръчки против хора, неуместни на статуквото, олицетворявано от Пеевски, Борисов и основния прокурор. Зле скалъпените му акции и сигнали постоянно са получавали предпочитаното внимание на прокуратурата, която постоянно е започвала инспекции и следствия, съпроводени от съответните медийни акции.

Иво Прокопиев не е единственият, който съди Бареков.

Бившият консултант на Бойко Борисов за битката с корупцията и някогашен водач на РЗС Яне Янев съумя да осъди Бареков за общо 15 000 лв. по две обособени каузи. Първото е за нанесена му засегнатост от студиото на бТВ на 10 май 2014 година, където Бареков го е оповестил за "петдесет кг смешник " и "подлога на Бойко Борисов ". Второ дело е заведено от Янев, тъй като някогашният евродепутат го е нарекъл "малоумник " и "плазмодий в българската политика ".

Николай Бареков е съден от братя Халваджиян, от Ангел Джамбазки и деятеля на "Демократична България " Юри Катанов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР