Отделите за поддръжка на клиенти са най-големият потребителSalesforce е неизменен

...
Отделите за поддръжка на клиенти са най-големият потребителSalesforce е неизменен
Коментари Харесай

Salesforce оглавява CRM пазара 11 години поред

Отделите за поддръжка на клиенти са най-големият консуматор

Salesforce е неизменим водач на CRM пазара към този момент 11 години подред (снимка: Salseforce)

Магическият квадрант на Gartner в региона на CRM ( системи за ръководство на взаимоотношенията с клиенти) отрежда за 11-ти път лидерска позиция на американската компания Salesforce .

Успехът се дължи на продукта Salesforce Service Cloud, който дава на чиновниците в кол-центрове, работещи в офиса или отдалечено, набор от принадлежности за разбор, изкуствен интелект и други функционалности, които им оказват помощ да вземат решение проблеми на клиентите.

В „ магическия квадрант ” влизат 14 компании с не по-малко от 7 млн. $ годишни доходи от CRM решения, които оферират професионални услуги и имат над 15 клиента, ползващи последната версия на продуктите им, а също по този начин се явяват „ законодатели на модата ” и „ движещи сили ” на пазара.

Най-често CRM системите се употребяват в отделите за поддръжка на клиенти. През 2018 година на този сегмент се падат 35,7% от всички разноски на CRM пазара. Най-бързо растящият сегмент на CRM решенията е маркетингът – разноските там през 2018 година са нарастнали с 18,8% и надвишават 25% от общия размер на пазара.

Съвременните CRM системи за обслужване на клиенти би трябвало да работят безпроблемно на обща платформа с потребление на общи принадлежности за разработка и интеграция, отворени API-та и общ графичен потребителски интерфейс, означават специалистите.
още по тематиката
Очаква се към 2022 година към 70% от процесите на взаимоотношение с клиенти да се правят с потребление на нови технологии от рода на машинно самообразование, чатботове и мобилни месинджъри. През 2018 година делът на тези процеси е бил към 15%.

Gartner прави оценка международния пазар на CRM решения на 48,2 милиарда $ през 2018 година, което е с 15,6% повече по отношение на 2017 година Водят по доходи Salesforce, SAP, Oracle, Adobe и Microsoft, на които се падат над 40% от общия размер на пазара. Microsoft влиза в топ 5 с дребна преднина на мястото на Genesys.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР