Отделихме около 15 минути за "Белене". В администрацията на САЩ

...
Отделихме около 15 минути за "Белене". В администрацията на САЩ
Коментари Харесай

Премиерът разкри най-голямата заблуда на американците за АЕЦ "Белене" и как те могат да поемат проекта

Отделихме към 15 минути за "Белене ". В администрацията на Съединени американски щати знаят, че "Белене " е съветска централа, което не дава отговор на истината. Това заяви пред публицисти министър председателят Бойко Борисов след срещата си с американския президент.

" "Белене " е 100% българска централа, 100% благосъстоятелност на българската страна. Част от технологиите - контурите, са на някогашната "Арева ". Има действителна опция турбината да бъде на Дженеръл Електрикс.

И когато се построява един обстоен взаимен план, е извънредно значимо е да се знае, че нуклеарното гориво може да бъде на "Уестинг хаус " поради диверсификацията, която влиза в действие от 2021 година ", уточни той.

Още тази седмица техни специалисти ще дойдат да видят реакторите. Ще видят, че целия район има потребност от електричество изключително след засушаването.

На въпрос на съветски публицист "защо България е купила американски, а не съветски самолети ", Борисов сподели, че България е член на НАТО и Европейски Съюз и самолетите би трябвало да дават отговор на техните стандарти.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР