Отделете няколко минути за тези лесни тестове, с помощта на

...
Отделете няколко минути за тези лесни тестове, с помощта на
Коментари Харесай

Лесни тестове, с помощта на които ще можете да прецените какво е състоянието на здравето ви

Отделете няколко минути за тези лесни проби, благодарение на които ще можете да прецените какво е положението на здравето ви. Тестът е създаден от международни експерти по физиология.

Гръбначен дирек

Здравият гръбнак, можем да кажем без пресилване, че е в основата на нашето здраве. Проверете го в този момент, а при положение на нарушавания, консултирайте се със експерт.

Така че, съблечете се до кръста и се погледнете деликатно в огледалото. Едното рамо ви е по-високо от другото? Сега се обърнете встрани и погледнете деликатно към горната част на гърба си. Образувало ли се е “хълмче” там? Наклонени ли са раменете ви, а брадичката изтеглена ли е напред? Ако “да”, тогава имате ясни признаци за нарушавания в осанката.

Сега се наведете напред и се пробвайте да докоснете пода с дланите, а помощникът ви дано да прокара пръсти върху гръбначния ви дирек и деликатно да го прегледа - всички прешлени би трябвало да бъдат ситуирани в една линия. Изкривяването на дясно или на ляво - явен симптом за сколиоза. Тази болест не е толкоз безобидна, колкото наподобява на някои, тъй като може да докара до нарушавания в вярното разположение на вътрешните органи.

Седнете на пода, изпънете краката и ги разтворете встрани. Сложете до стъпалата си линийка - нулата да е на равнището на петите. Накланяйте се постепенно с протегнати напред ръце, без да свивате коленете. Отчитаме до каква степен сме достигнали посредством линийката. Повече от 15 см - отличен резултат, в случай че е сред 5 и 15 см - не е прекомерно неприятно, само че е належащо да обърнете в допълнение внимание на развиването на гъвкавостта и укрепването на мускулите на гърба. Но в случай че резултатът е по-малък от 5 cм, това приказва за доста слаба пъргавина на гръбначните стави и ниска разтегливост на мускулите и сухожилията.
Здравият гръбначен дирек, а най-много шийният му отдел, се отразява на качеството на притока на кръв към мозъка и затова върху работата му.

Сърце

Като начало определете каква е сърдечната ви периодичност. За да извършите това, поседете 5 минути умерено, без да говорите. След това поставете четирите си пръста от външната страна на китката. Напипайте пулса. Засечете на часовника една минута и пребройте ударите на сърцето.

Норма - 60-80 удара в минута .

По-малко от 60 удара - симптом за брадикардия. Но при спортисти може да е в норма. Ако сте спортували за финален път като дете, най-добре е да се консултирате с кардиолог.
Над 80 удара - симптом за тахикардия. Тази сърдечна периодичност може да бъде и реакция на напрежението и умората. В този случай се предлага да ревизирате по какъв начин понася натоварването сърцето ви, само че бъдете деликатни, в случай че пулсът ви е доста над 80, по-добре е да се консултирате с доктор: направете 60 подскока за 30 секунди и незабавно по-късно измерете пулса си. Колкото по-малко се разграничава от сърдечната ви периодичност неподвижен, толкоз по-добре. Повишените показания на пулса с 3/4 от стойностите неподвижен приказват за нарушавания на адаптивните благоприятни условия на кардио-системата ви и риск от появяването на сривове в работата на сърцето. Препоръчително е да си извършите проучвания.

Щитовидна жлеза

Обикновено отклоненията в работата на щитовидната жлеза са съпроводени от трептене на пръстите, само че човек съвсем в никакъв случай не обръща внимание на това. За да разберете дали ръцете ви треперят, би трябвало да пандизите очите си, да изпънете ръцете си напред, да разперите пръстите си и да помолите някого да сложи върху тях лист тънка хартия. Ако листът стартира ясно да трепери дружно с пръстите, би трябвало да посетите ендокринолог.

Дихателна система

Дихателният тест се смята за толкоз справедлив, както и индикаторите за температурата на тялото, като дружно с това доста по-добре дефинира капацитета на здравето ви в съпоставяне със стойностите на кръвното налягане. Но за разлика от измерванията на налягането или температурата, е по-прост и не изисква никакви апарати.

Тест на Щанге - дефинира оптималната дълготрайност на задържане на дишането след поемане.

За теста на Генча и за останалите органи от тялото ви четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР