Отделеният бюджет за нови самолети е недостатъчен. Това заяви вицепремиерът

...
Отделеният бюджет за нови самолети е недостатъчен. Това заяви вицепремиерът
Коментари Харесай

Каракачанов се оплака от недостатъчно пари за самолети

Отделеният бюджет за нови самолети е непълен. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, който участва на проявлението на военна техника, мостри оръжие и екипировка пред постройката на Министерството на защитата по случай навършването на 110 години от оповестяването на Независимостта на България .

По думите на отрасловия министър армията следва да се модернизира поетапно с планове за нови самолети, нови бронирани машини и други, които ще се извършват на части във времето.

Каракачанов: За страдание, 20-25 години са пропуснати, би трябвало да ги наваксаме. Няма да стане бързо обаче.

На въпрос дали България ще се снабди с нови самолети Каракачанов разяснява, че следва на 1 октомври да стане ясно какви предложения ще получим. Още на идващия ден от МО ще разгласят офертите и след преценка дали дават отговор на условията за нашите военновъздушни сили и са вместени в цените, които могат да се провиснал, процедурата ще продължи.

Министърът обаче акцентира, че отделените пари са малко - бюджетът за нови самолети е 1.5 милиарда лв. плюс Данък добавена стойност.

 Отбелязваме 110 години самостоятелност
Отбелязваме 110 години самостоятелност

Денят е разгласен за формален празник с решение на Народно събрание от 10 септември 1998 година

Днес е доста подобаващ ден армията да се отвори към хората и те да се срещнат с техниката , разяснява още вицепремиерът. По думите му това е първата толкоз огромна манифестация на военна техника.

В 17 града в страната се демонстрира бойна техника.

" Днес е доста подобаващ ден. Говорим за 110 години от Независимостта на България. Както Независимостта, а преди този момент и Съединението на България, е могло да бъде реалност единствено и само с помощта на Българската войска. Тук може да кажем, че 140 години България съществува като самостоятелна страна, макар полемическите превратности, другите режими, които са управлявали, с помощта на Българската войска. Тоест поръчител за независимостта на България, по този начин апропо е записано и в Конституцията, е Българската войска ", акцентира военният министър. Поради това съгласно него е хубаво българските жители да имат по-чест допир до армията, да видят въоръжението и бойците.

 Снимка 379756
Източник:

" В тези комерсиални времена, когато хората се интересуват на първо място от високите си приходи, е хубаво по някакъв метод да покажем, че военната специалност, въпреки и все още към момента не добре платена, въпреки всичко е почтена и заслужава почитание ", безапелационен бе Каракачанов.

На въпрос дали българите би трябвало да бъдат спокойни и сигурни в ръцете на Българската войска, отрасловият министър уточни, че "...всъщност Българската войска е в ръцете на българското общество ", тя е инструмент за отбрана на обществото.

 С Независимостта България извоюва една от най-големите победи в историята си
С Независимостта България извоюва една от най-големите победи в историята си

Това разгласи заместник-кметът по културни въпроси в Столична община (СО) доцент доктор Тодор Чобанов

Според вицепремиера българските военнослужещи заслужават почитание за старанието, което поставят, макар десетилетията на политическо недоразумение по отношение на армията и нейното орязване. Каракачанов даде и образец: "... за последните 20 години бюджетът за опазване на здравето е бил повишен 4 пъти. Не споделям, че е станало по-добро опазването на здравето... а бюджетът на Българската войска беше орязан 4 пъти... последният път с 40% през 2010 година. "

Най-глупав би бил разногласието с каква техника армията извършва отговорностите си , добави министърът. Армията употребила техниката, която имала и която отговаряла на парите, отпуснати от българския народ за рационализация.

 Румен Радев: Нашият народ може да бъде стопанин на ориста си
Румен Радев: Нашият народ може да бъде стопанин на ориста си

Прокламацията на Независимостта бе успех на българската държавност

 Снимка 379755
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР