Отделението по Съдебна медицина в Бургас може да затвори, ако

...
Отделението по Съдебна медицина в Бургас може да затвори, ако
Коментари Харесай

Съдебната медицина в Бургас е пълна с тела на бежанци

Отделението по Съдебна медицина в Бургас може да затвори, в случай че не се откри решение на казуса с телата на бежанците с неустановена идентичност

За това сигнализира единственият правосъден доктор за Бургас и за Ямбол Галина Милева, оповестява БГНЕС.

„ Проблемът е, че в бургаската правосъдна медицина има прекомерно доста тела на покойници и най-много на бежанци, станаха през днешния ден девет. Основно са умряли в резултат на измръзване или от сърдечна недостатъчност”, това сподели пред БГНЕС доктор Милева.

По думите ѝ хладилниците в бургаската морга са общо девет и сега не доближават.

„ Хладилниците са пъклен незадоволителни, вътре телата са по два броя, нямаме към този момент никакво място за повече умряли. При тази обстановка нямам вид да одобрявам повече, а бежанците непрестанно се усилват, непрестанно минават границата. Ето доскоро имаше представител на алжирското посолство, разпознаха един от тях без документи”, изясни правосъдният доктор.

В отделението по Съдебна медицина работи един правосъден доктор и един специализант.

„ При тази обстановка има и различен вид - всички ги пущам в отпуск и затварям отделението! Настояваме прокуратурата с делата, които са завършили или съвсем завършили да се издадат постановления за служебни погребения”, споделя правосъдният доктор.

От прокуратурата в Бургас привикват незабавно съвещание на всички прокурори от региона. Ще се направи разбор на завършилите каузи и ще се вземе решение за умрелите бежанци, които не могат да бъдат разпознати да се издават постановления за служебни погребения.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР