Отделението по ортопедия на МОБАЛ “ Д-р Стефан Черкезов във

...
Отделението по ортопедия на МОБАЛ “ Д-р Стефан Черкезов във
Коментари Харесай

Ортопедията в Търново водеща по операции

Отделението по ортопедия на МОБАЛ “ Д-р Стефан Черкезов ” във Велико Търново е на едно от водещите места в страната по брой осъществени ортопедични интервенции. Това демонстрира едно от последните изследвания, направено измежду 23 регионални и академични лечебни заведения у нас от младия ортопед доктор Калоян Йорданов.

В класацията не вземат участие частни лечебни заведения. Данните сочат, че регионалната болница в остарялата столица се намира на челно място в класацията, съпоставено с 2–3-4 пъти по-големи обитаеми места. Така да вземем за пример Отделението се подрежда на 8-ма позиция по брой осъществени огромни интервенции на низък крак – 245, като на първите две места са лечебните заведения “Св. Георги ” – Пловдив с 803 интервенции и “Св. Ана ” – Варна с 586 интервенции.

Най -много междинни интервенции на низък крак още веднъж са осъществени в Пловдивската болница-708, а в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов ” са 149, като в дъното на класацията са лечебните заведения във Видин – 44 и Кюстендил – 41. Великотърновската ортопедия е на първите места и по брой осъществени алопластики на тазобедрена и колянова става – 92, като още веднъж Пловдивската “Св. Георги ” са най-вече -357, следвана от ИСУЛ-314. В края на класацията остават лечебните заведения в Кюстендил и Перник, където не е осъществена нито една такава интервенция. Водещото място на Отделението по ортопедия в болярския град демонстрира, че през последните години огромна част от пациентите освен от Велико Търново, само че и от прилежащите области и градове, избират да се доверят на екипа от експерти там.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР