Отделението по образна диагностика към УМБАЛ Св. Иван Рилски“ въведе

...
Коментари Харесай

Как ще обслужва пациенти с коронавирус рентгенът в УМБАЛ ``Св. Иван Рилски`` |

Отделението по образна диагностика към УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ вкара нов логаритъм за обслужване на COVID-позитивни пациенти, които се нуждаят от образни проучвания, оповестиха от лечебното заведение.

Въвеждат се следните часови шпации за обслужване на пациенти с ковид:

08.00-09.00ч (COVID пациенти)
09.00-09.30ч разчистване, стерилизация
09.30-15.00ч (амбулаторни пациенти, лежащо-болни пациенти )
15.00-16.00ч (COVID пациенти)
16.00-16.30 ч разчистване, стерилизация
16.30-19.00ч (амбулаторни пациенти, лежащо-болни пациенти)

В упоменатите времеви шпации ще се извършват поръчки за пациенти от COVID-звеното, от други клиники - на пациенти с потвърдена COVID-19 зараза или от амбулаторни пациенти, записани за осъществяване на рентгенографии и КТ (скенер) на бели дробове от рентгенова регистратура. В упоменатите шпации нямат да бъдат изпълнявани поръчки за заболели, които не са коронавирусна зараза.

За съответните времеви шпации, коридорът между COVID зоната и служебния вход на клиничната лаборатория ще бъде „ затворен “, по него ще се придвижва САМО снабден личен състав на Клиниката по образна диагностика и пациенти с валидирани поръчки за осъществяване на проучване.

Рентгенографиите ще се извършват в рентгеновия кабинет след извикване на пациентите по име по реда на стартиране на поръчките в болничната осведомителна система.

Изследванията със скенер ще се извършват в съответната зала след извикване на пациентите по име по реда на авансово записаните часове и валидирани поръчки в болничната осведомителна система.

По време на упоменатите времеви шпации лекар-рентгенолог ще изготвя резултатите и в границите на 30 минути след осъществяване на проучванията ще ги предава на изчакващите в COVID зоната пациенти.

За спомагателна информация и записване на часове за КТ: тел. 02/952 27 80 – Регистратура „ Образна диагностика “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР