Отделението по неонатология към Многопрофилна болница за активно лечение Свети

...
Отделението по неонатология към Многопрофилна болница за активно лечение Свети
Коментари Харесай

Българската Коледа за пореден път дари апаратура на Отделението по неонатология в Ямбол

Отделението по неонатология към Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Свети Пантелеймон “ - Ямбол и тази година получи нова инсталация по линия на самодейността „ Българската Коледа “. Тя е предопределена за лекуване и поддържане на виталните функционалности на недоносените бебета и най-малките пациенти на лечебното заведение.

Можем да кажем, че неонатологичното поделение на ямболската болница е добре оборудвано и то с помощта на акцията „ Българската Коледа “, защото получаваме от тази самодейност нова инсталация за четвърти или пети път, разяснява доктор Ангелина Кунева.

Последното подаяние от акцията, на стойност над 43 хил. лева, е инфузионна помпа, която се употребява за дозиране на медикаментите и неонатален респиратор за подкрепяне на дишането при новородените или недоносени бебета.

Това е третият респиратор, който получаваме, само че е в помощ за нас, тъй като въпреки всичко това е инсталация, тя се амортизира, нуждае се от възобновяване и просто е належащо, защото подкрепя за по-качественото обслужване на тези дребни пациенти.

Около 600 бебета средногодишно минават през неонатологичното поделение на ямболската болница, към 10 % са недоносените, които се нуждаят от по-интензивни грижи.  През годините по линия на „ Българската Коледа “ в отделението са доставени няколко кувьоза, инфузионни помпи, транспортен развъдник, лампа за фототерапия и друга инсталация, нужна в ежедневната процедура.

Благодарение на сходни акции детските отделения в лечебните заведения са оборудвани и ние лекарите сме спокойни, че можем да помогнем на дребните ни пациенти, акцентира доктор Кунева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР