Отделението по Хирургия на ръка и реконструктивна хирургия в УБМАЛ

...
Отделението по Хирургия на ръка и реконструктивна хирургия в УБМАЛ
Коментари Харесай

УБМАЛ „Софиямед“ се превърна в хъб за обучение на хирурзи

Отделението по Хирургия на ръка и реконструктивна хирургия в УБМАЛ „ Софиямед “ се превърна  в хъб за образование на хирурзи от цялата страна
През последните 6 месеца УМБАЛ „ Софиямед “, УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " и УСБАЛО „ Проф. Б. Бойчев ” бяха база за осъществяване на курс Високоспециализирана активност хирургия на ръка. Курсът беше предопределен за експерти Ортопедия и травматология  за повишение на квалификацията и придобиване на характерни умения при работа с горен крак. 

Обучението, на което участваха 15 курсисти от цялата страна, беше практическо и теоретично, с лектори от съответната област, приети престижи.

УМБАЛ „ Софиямед “ е съществена база за образованието и финалният изпит се организира в нейната база с изпитна комисия в състав доцент доктор Маргарита Кътева, Началник отделениеХирургия на ръка и реконструктивна хирургия в „ Софиямед “ – ръководител,  проф. доктор Дико Бошнаков, дмн, УМБАЛ,, Света Анна - Варна " и доцент доктор Борис Матев, дм, УСБАЛО „ Проф. Б. Бойчев ”.

Основната цел за осъществяване на този профилиран курс е експерти от цялата страна да имат достъп и да се усъвършенстват в тясната специалност  и по този начин да оказват нужната помощ на пациенти от цялата страна в районните лечебни заведения. Ключов миг в работата на хирурзите на ръка е възобновяване сега на контузията, с цел да не настъпят труднообратими и необратими последствия за пациента. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР