Отделение по кардиохирургия вече функционира в УМБАЛ Софиямед“. То се

...
Отделение по кардиохирургия вече функционира в УМБАЛ Софиямед“. То се
Коментари Харесай

„Софиямед“ разкри Отделение по кардиохирургия на световно ниво

Отделение по кардиохирургия към този момент действа в УМБАЛ „ Софиямед “. То се намира в напълно нов корпус, планиран в сходство с всички модерни условия за болнични здания и изпълнен според най-високите европейски и международни стандарти за съвременна архитектура, обществен дизайн и функционалност в здравна среда, оповестяват от болничното заведение.

Отделението разполага с 40 кревати, 10 от които за интензивно лекуване, част от профилиран Интензивен бранш, както и напълно новоизграден операционен блок с 2 операционни зали оборудвани съгласно настоящите международни стандарти с високоспециализирана инсталация на водачи в региона. Структурата разполага с висококвалифициран и умел екип, ръководен от кардиохирурга доктор Ивилин Тодоров, д.м., и доктор Милен Бонев – шеф Интензивен бранш.

Структурата бе публично открита с церемониален водосвет, осъществен от Белоградчишкия свещеник Поликарп в наличието на мениджмънта на лечебното заведение, екипа на новото Отделение и други изявени експерти от болничното заведение.

В новото поделение се прави цялостният размер кардиохирургична активност.

Двете операционни зали в него са оборудвани с най-съвременна и високотехнологична инсталация на международните водачи в региона – Stöckert, Dräger, Maquet, General Electric и други

Секторът за интензивно лекуване разполага с апарати за механична вентилация на компания Dräger, за бъбречнозаместителна терапия - Prismaflex, за краткотрайно и дълготрайно механично подкрепяне на сърдечната активност – ECMO на компания LivaNova и интрабалонна контрапулсация на компания Maquet.

Следоперативният бранш има централизирана система за мониториране на виталните индикатори – монитори и телеметрии на компания Edan, която разрешава оптималната сигурност на рехабилитацията в следоперативния интервал.

На разположение на Отделението са финален модел ехокардиографи на компания General Electric с опция за 4D трансторакална и трансезофагеална ехокардиография,

„ Ще предложим на пациентите, които ни се доверят, безупречно качество на здравната услуга. Екипът се състои от извънредно опитни и всеотдайни експерти, които разполагат с най-съвременната инсталация за диагностика и лекуване на този вид сърдечни болести. Безспорно битовите условия в които пациентите ще се лекуват са отлични. Това е най-новата и новаторско основана кардиохирургия в България, която е част от най-модерното лечебно заведение в страната. „ Софиямед “ е университетска многопрофилна болница и това дава опция за съдействие сред всички звена, занимаващи се с кардиологична патология, което е гаранция за високо качество на услугата, в името на пациента. Имаме упоритост да се развием като профилиран център за минимално инвазивна и клапно-съхраняваща сърдечна хирургия “, разяснява доктор Тодоров, д.м.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР