Отделът за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в София

...
Отделът за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в София
Коментари Харесай

​САЩ официално предложиха договор за 8 изтребителя F-16 Block 70​

Отделът за военно съдействие към Посолството на Съединени американски щати в София публично показа през днешния ден на българското Министерство на защитата предложениe за подписване на контракт, съдържащо вероятно съглашение за придобиването от страна на България на осем изтребителя F-16 Block 70, въоръжение и обвързваните с него системи за дълготрайна употреба и поддръжка, както и цялостна подготовка на водачи и спомагателен личен състав. Това оповестиха от посолството на Съединени американски щати в София.

 © БГНЕС
Посолството на Съединени американски щати употребява опцията да изрази задоволството си от работата на българската делегация от военни и финансови специалисти, които подсигуряваха, че предлагането за подписване на контракт е съобразено в най-голяма степен с условията на Българските военновъздушни сили, се споделя още в известието.

Съединените щати чакат завършването на този контракт с държавното управление на България в сходство с българските процедурни условия, добавя посолството.

На 30 май Държавния департамент на Съединени американски щати утвърди документите по плана и те бяха импортирани в Конгреса, който има последната дума при продажба на американско оръжие на други страни по програмата Foreign Military Sales (FMS).

След това Съединени американски щати имаха 15 дни да даде проектодоговора на България. Българският парламент утвърди оптимален бюджет за пазаруването на новите изтребители от 1,8 милиарда лева с Данък добавена стойност.

В известието на посолството не се прецизира цената на контракта.
 Бойко Борисов: Новите изтребители Ф-16 ще бъдат купени оптимално бързо Бойко Борисов: Новите изтребители Ф-16 ще бъдат купени оптимално бързо
В Дубровник, където е за форума "16+1 ", министър председателят Борисов разяснява опцията до 10-и май да бъде подписано авансово съглашение сред Българ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР