Отделът за военно сътрудничество към посолството на САЩ в София

...
Отделът за военно сътрудничество към посолството на САЩ в София
Коментари Харесай

САЩ официално предложиха договор за споразумение за 8 изтребителя F-16

Отделът за военно съдействие към посолството на Съединени американски щати в София публично показа на българското Министерство на защитата предложениe за подписване на контракт, съдържащо вероятно съглашение за придобиването от страна на България на осем изтребителя F-16 Block 70, въоръжение и обвързваните с него системи за дълготрайна употреба и поддръжка, както и цялостна подготовка на водачи и спомагателен личен състав. Това се показва в публично изказване от Вашингтон, оповестено на уеб страницата на Посолството на Съединени американски щати в София.

От известието не излиза наяве каква е препоръчаната цена.

От американска страна споделят задоволството си от работата на българската делегация от военни и финансови специалисти, " които подсигуряваха, че предлагането за подписване на контракт е съобразено в най-голяма степен с условията на Българските военновъздушни сили ".

Съединените щати чакат завършването на този контракт с държавното управление на България в сходство с българските процедурни условия.
Премиерът: С новите изтребители ще пазим и Северна Македония Бойко Борисов посети през днешния ден обучение на полигона „ Ново село ”
В началото на юни министър председателят разгласи, че държавното управление желае оптимално понижаване на цената на новия изтребител. Бойко Борисов се аргументира за договорката с условието на НАТО да се отделят 2% от брутния вътрешен артикул за защита.
Посланикът на Съединени американски щати Ерик Рубин: Цената на изтребителите F-16 ще е по-ниска от,6 милиарда Конгресът на Съединени американски щати е одобрил таван, което е рамката на контракта, посочи той
Американският дипломат Ерик Рубин пък съобщи тогава, че цената за самолетите F-16, за които се водят договаряния сред България и Съединени американски щати, ще бъде доста по-ниска от тавана от 1,6 милиарда $, който американският Конгрес гласоподава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР