Отделът LG Innotek на LG Corporation представи оригинална разработка на

...
Отделът LG Innotek на LG Corporation представи оригинална разработка на
Коментари Харесай

Идва ли краят на автомобилните кражби: LG представи автомобилни ключове от ново поколение

Отделът LG Innotek на LG Corporation показа истинска разработка на електронен дигитален основен модул за автомобил, който работи със смарт телефона на потребителя. Модулът е инсталиран във или отвън автомобила и е в отдалечена връзка със смарт телефона на лидера. Използвайки информационния канал с автомобила, можете отдалечено да отваряте и затваряте ключалката на автомобила и да изпълнявате главната функционалност на ключа - пускане на мотора.

При създаването на новия модул инженерите на LG се стремят да решат един главен проблем, характерен на сходни устройства - накърнимост от хакване. Разработката на LG ще разреши 5 пъти по-точно установяване на местоположението на транспортното средство, употребявайки технологиите UWB и NFC, които са с акуратност от 0.1 метра.

Проблемът с уязвимостта се взема решение посредством лично решение на LG, което отстрани риска от хакване. Допълнителните варианти ще разрешат на модула да разпознава, намира местоположението и да разпознава пасажерите. Ако в кабината има няколко души с електронни ключове, модулът ще разпознава единствено този на лидера.

Дизайнът на модула се състои от 60 съставния елемент, само че в това време размерите му са толкоз дребни, че може дискретно да се сложи както навътре в автомобила, по този начин и отвън салона. Началото на всеобщото произвеждане на новото потомство електронни ключове от LG е планувано за тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР