Отделът Google Jigsaw публикува тест, в рамките на който потребителите

...
Отделът Google Jigsaw публикува тест, в рамките на който потребителите
Коментари Харесай

Google представи тест за определяне на фишинга

Отделът Гугъл Jigsaw разгласява тест, в границите на който потребителите могат да се научат да разпознават фишинговите електронни писма. В теста се предлага серия електронни писма, от които потребителят би трябвало да дефинира мейлите с очевиден симптом на фишинг офанзива.

Според информацията на Jigsaw, към сегашен ден фишингът е най-често употребяваният способ за хакерска атака, като 1% от всички изпратени електронни писма в международен мащаб, са очевидни опити за фишинг .

В рамките на теста се оферират осем образеца на е-поща. Някои от тях са законни имейли, а другите са фишингови опити за шикалкавене. Много от дадените образци са основани на действителни случаи, като да вземем за пример всеобщите фишингови офанзиви, поразили Гугъл Doc през 2017 година и имейла, който съветските хакери изпратиха на управлението на капанията на Хилъри Клинтън през 2016 година.

В тестванията потребителят би трябвало да дефинира, дали обещано електронно писмо е действително или е фишинг. В съществени линии, предлага се по-внимателна инспекция на адресите на електронните пощи и препратките, указани в писмото. Като предписание, хакерите изпращат електронни писма с линкове, които наподобяват като URL адресите на известни онлайн услуги, да вземем за пример Гугъл или Dropbox. Тези препратки нормално доста наподобяват на оригиналнит линковее, само че имат дребни разлики в URL адресите – да вземем за пример gooogle и други сходни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР