Отдел “Закрила на детето започва проучване на семействотоИнцидентът станал, докато

...
Отдел “Закрила на детето започва проучване на семействотоИнцидентът станал, докато
Коментари Харесай

Борят се за живота на момче, горяло в Благоевград

Отдел “Закрила на детето ” стартира изследване на фамилията
Инцидентът станал, до момента в който две братчета палели пластмасови туби и шишета

Изгарянията са доста тежки

Лекари в “Пирогов ” се борят за живота на 4-годишно момченце, което тежко обгоря при случай в дома си в Благоевград в четвъртък по здрач. “Детето е в сериозно положение, с доста тежки изгаряния. В критичо положение и е с заплаха за живота. Изгарянията са тежки и на всички места ”, сподели шефът на “Пирогов ” доктор Валентин Димитров.

Тежкият случай се разигра в ромската махала в Благоевград. Разследването потвърди, че потърпевшото момче и 7-годишният му брат са играели в градеж.

Там запалили пластмасови отпадъци и създали огън. При играта дребното дете паднало в огъня, запалили се облеклата му и обгоряло над 60%.

През това време майката била в дома си, а бащата бил на работа. Веднага детето било откарано в болничното заведение в Благоевград, а оттова било трансферирано в “Пирогов ”. Първоначално се появи информация, че бащата може да е забъркан в случая, само че това изрично бе отхвърлено от институциите. “Бях в къщата и готвих на децата, бащата беше на работа. Децата споделят, че са се запалили туби ”, съобщи майката на потърпевшото дете.

Отдел “Закрила на детето ” в Благоевград стартира изследване на семейството. Семейството има общо 7 деца. Социалните ще изготвят профил на семейството дали е в положение да се грижи за децата след станалия случай.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР