Отдел После е последователен в утвърждаването и на зелените политики

...
Отдел После е последователен в утвърждаването и на зелените политики
Коментари Харесай

Нашият отговор на TIME

Отдел " После " е пореден в одобряването и на зелените политики и заклеймяването на еко безхаберниците, въздухоотровителите, изменителите на климата и всевъзможни съперници на световното стопляне.

Колегите от списание TIME също са еко френдли и съперници на световното замърсяване - заради тази причина Грета Тумберг е отличена от списанието в обичайна им ранглиста като Личност на годината. Признанието за Грета е ясно защо - за нейния мощен, малко нервен и недокрай оценен глас. Грета стана международна икона в битката против замърсяването, тя се отличи в голям брой пиарски трикове, завоюва на своя страна милиони младежи и доста от техните родители. Заради Грета екотемата още веднъж е секси, съвременна и може да се употребява като признак за готиност. Това е хубаво. 

Но още по-хубаво е, когато се работи с съответни сложни и дребни стъпки за въвеждането и налагането на екополитики. 

Европа и Европейският съюз в това отношение са международен пионер - най-вече зелени политики са стартирали точно от нашия континент. 

Последната такава огромна самодейност е така наречен Евопейски зелен пакт на Урсула фон дер Лайен - новата председателка на Европейската комисия. 

" Зеленият пакт " естествено звучи като ала-бала, както звучат множеството европейски документи, в които обаче с изключение на бутафория и тинтири-минтири има действителни неща. 

Целите на пакта са посредством тласъци на зелената стопанска система да се усъвършенства здравето и качеството на живот на хората. 

За такива огромни начинания естествено си трябват огромни запаси. 

И тука идва забавното - институцията, която главно финансира Зеления пакт на Урсула, е Европейската капиталова банка, която има за вицепрезидент някогашната българска министърка Лиляна Павлова

Ето това са действителните стъпки към един по-зелен свят - ще похарчат два вагона пари за джиджи-биджи, само че въпреки всичко някое и друго евро ще отиде в вярна зелена посока. И отново ще вървим като хазаи по тая необятна родна земя, както се пее в песента! 

Постигането на задачите на Европейския зелен пакт ще изисква обилни вложения - написа в официалното съобщение на Европейската комисия, където се загатва колосалната сума от 260 милиарда евро спомагателни вложения годишно. Поне 25% от дълготрайния бюджет на Европейски Съюз би трябвало да бъде предопределен за дейности в региона на климата - написа комисията, - като спомагателна поддръжка ще бъде оказана от Европейската капиталова банка — европейската банка за климата .

По тези и по други аргументи " После " афишира Лиляна Павлова за Зелено дребосъче на годината - а Грета Тумберг има още да се потвърждава. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР