Отдел Киберпрестъпност при ГДБОП получи от САЩ модерно компютърно оборудване

...
Отдел Киберпрестъпност при ГДБОП получи от САЩ модерно компютърно оборудване
Коментари Харесай

ГДБОП получи дарение за разкриване на киберпрестъпления

Отдел " Киберпрестъпност " при ГДБОП получи от Съединени американски щати съвременно компютърно съоръжение и устройства за предпазване на информация. С тях ще се увеличи потенциала на Отдела при следствието на киберпрестъпността.

Новото съоръжение ще даде опция на Отдел " Киберпрестъпност " да намира и съхранява доказателствен материа л в процеса на своите престъпни следствия, заяви Министерство на вътрешните работи.

Джейсън Кликнър , аташе на Сикрет сървис за България, разказа дарението като " опция за неотложно повишение на потенциала на Отдел " Киберпрестъпност " при ГДБОП за осъществяване на дейно следствие на компютърните закононарушения ". По думите му оборудването е " значим съставен елемент за създаване на потенциала на Отдела ".

Той акцентира, че ГДБОП и американската Сикрет Сървис имат дълга история на взаимно партньорство при следствието на разнообразни киберпрестъпления. " Сикрет сървис, чрез Държавния департамент, спонсорира Международна академия за правоохранители , която дава образование при другите стадии на следствието на компютърните закононарушения ", сподели Кликнър.

" Доброто съдействие сред правоохранителните организации на България и Съединени американски щати става още по-силно ", съобщи шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР