Отдавна сме в състояние на някакъв комфорт, че кризите остават

...
Отдавна сме в състояние на някакъв комфорт, че кризите остават
Коментари Харесай

Да излезем от зоната си на комфорт и да мислим повече за кризи, призова Радев

Отдавна сме в положение на някакъв комфорт, че рецесиите остават отвън нас, че ще бъдем постоянни в своето богатство, само че това не е по този начин.

Трябва да излезем от сферата на комфорт и да мислим повече за рецесии.

Това съобщи президентът Румен Радев по време на полемика, отдадена на бъдещето на Европейския съюз. Тя е проведена от Института за стопанска система и интернационалните връзки и Фондация " Фридрих Еберт ".

По думите му може би рецесията с ковид е било добре да се случи, с цел да се види, че има проблем.

Държавният глава означи, че в първите дни се е видяло по какъв начин солидарността в Европейски Съюз се пропуква , даже са се прокраднали изказвания, че това е краят на Европейския съюз и Еврозоната.

Аз съм европтимист, клишетата за завършек на Европейски Съюз и Еврозаоната постоянно са преждевременни, акцентира Радев.

Той посочи, че Европейски Съюз е задоволително резистентен и го потвърдил в своята история.

Нека гледаме на тази рецесия като късмет , прикани президентът. Според него когато се приказва за стопанска система и възобновяване, би трябвало да се стартира със сигурността.

По думите му вътрешната сигурност е доста значима, защото " не престават да умират мирни европейски жители по мирните улици на Европа ".

Румен Радев означи, че към момента не сме завършили с дейно решение по отноешение на мигрантската рецесия. Той е на мнение, че имаме потребност от проект при положение, че нарасне мигрантския напън по сухопътните граници.

Президентът счита, че идната стъпка за Европейски Съюз и България би трябвало да е инвестиция в просвета и обучение . Той акцентира, че страната ни има да взема решение доста значими въпроси - Шенген и Еврозоната.

Рискове има, само че те трявба да бъдат обясни на публичното и би трябвало да има явен проект по какъв начин ще бъдат минимизирани , съобщи Радев.

По думите му би трябвало да се избяга от перцепцията, че Брюксел е шеф . Трябва да се води доста по-добра осведомителна политика, с цел да може да се почувстваме като дейна част от Европейски Съюз, добави президентът.

По отношение на данъчната промяна президентът разясни, че няма развита страна в света, които да има плоска данъчна система на облагане като нашата.

Ние сме единствената страна, която няма необлагаем най-малко. Тряба да се мисли за този спор, добави още Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР