Отдавна сме сложили край на клишето да съчетаваме десерта с

...
Отдавна сме сложили край на клишето да съчетаваме десерта с
Коментари Харесай

Ягодово изкушение с вино за идеалната вечер

Отдавна сме поставили завършек на клишето да съчетаваме десерта с кафе.

А пролетта и лятото са сезоните, в които можем самоуверено да поднесем на гостите си едно свежо прелъщение, в компанията на ароматно вино. Защото вечерите са за това – за сладки приказки с околните ни, до момента в който разсънваме сетивата с нещо в действителност неустоимо. Днес ще заложим на ягодов тарт, с който ще съумеете да изненадате прелестно своите посетители.

Необходими съставки:

За масленото тесто:
250 г брашно
2 с.л. захар
Щипка сол
1 пакетче ванилова захар
120 мл олио
3 к.л. кисело мляко

За крема:
700 г ягоди
2 с.л. захар
1/2 бр. лимони
3 листа желатин –
Пудра захар за поръсване

Начин на подготвяне:

1. Брашното се пресява. Към него се прибавят захарта, солта и ваниловата захар. Добавят се олиото и киселото мляко. Замесва се тесто, което се оформя на топка. Покрива се с фолио и се слага на студено в хладилника за към половин час.

2. Охладеното към този момент тесто се разстила на дъното на форма за торта с диаметър 22 см. От краищата на тестото се оформя ръб от към 2 см. Тестото се набожда с вилица и се слага да се пече в авансово загрята на 200 градуса фурна към 25 минути.

3. Половината от измитите и почистени ягоди се пасират. Желатинът се накисва в шест супени лъжици вода. След като набъбне се загрява на водна баня дружно със сока от половин лимон. Желатинът не би трябвало да завира. Към него на дребни порции се прибавя ягодовото пюре. Разбърква се добре и се маха от котлона. Оставя се да поизстине, в случай че е прекомерно топла сместа. Охладената ягодова примес се разпределя върху към този момент изпечения блат.

4.Сладкишът се покрива с останалите ягоди. Ако са по-дребни не е належащо да се режат. Важното е да се покрие целият сладкиш с ягоди.

5. Десертът се слага в хладилника, с цел да се стегне за към 3-4 часа. Преди сервиране се поръсва с пудра захар.

 Ягодово прелъщение с вино за идеалната вечер

Този изумителен на усет десерт е уместно да се сервира с добре охладено изсъхнало вино Deja Vu Rose на маза “Братя Минкови ” , което ще даде нотка грациозност и ще ви подтикне да се насладите на плодовото прелъщение постепенно, хапка по хапка, без да бързате. В аромата му ще доловите открояващи се нюанси на червени плодове, алена ябълка и захарно петле. А усетът му е извънредно грациозен и пресен, дълго въздействащ върху сетивата ви, оставяйки възхитителен плодов финиш.

Освен с десерти, може да го съчетавате и със зеленчукови предястия, леки риби на скара със сметанови сосове, паста със зеленчукови или месни сосове, терини, ястия от бели и червени меса с неинтензивни подправки.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР