Отдавна сме направили проверки на мостове, виадукти и естакади. Разпоредих

...
Отдавна сме направили проверки на мостове, виадукти и естакади. Разпоредих
Коментари Харесай

130 млн. лева трябват за мостове, естакади и виадукти в лошо състояние

Отдавна сме създали инспекции на мостове, виадукти и естакади. Разпоредих финансиране и неотложно поправяне, а не да се чака програмата, с цел да не стават произшествия като в Италия.Това сподели министър председателят Бойко Борисов, който откри нов 30 -километров път от Провадия до село Гроздьово. По-рано на съвещание на Министерски съвет той разпореди на министрите Николай Нанков и Ивайло Московски да предложат решение, което дава опция ремонтите на мостовете от пътната и транспортната инфраструктура да се осъществят по едно и също време.

„Колкото и да костват, пари ще намерим, тъй като в този момент сътрудника Конти и 1 милиард да му изискат ще ги даде. Няма да рискуваме живота и здравето на хората“, сподели Борисов. До момента са направени 7 мостове, сега се ремонтират 5, добави той. Ще продължим с рисковите сектори по едно и също време, тъй като не са пипани от 40-45 години. Празнодумците приказват всеки ден, само че не са поставили една лопата бетон да ги стабилизират.Но всички най-опасни места сме оправили, спомняте си колоната, която висеше на магистрала“Тракия“, тъй че да не сътворяваме суматоха.

Започва ремонт на още 17 мостови уреди по автомагистралите, които са в неприятно положение. По планове са нужни 130 млн. лв., съобщи край Провадия министър Николай Нанков, който беше с финансовия министър Владислав Горанов. За ремонт на мостове предходната и тази година са дадени 110 млн. лв., тъй че не приказваме за палеативни или спешни ограничения, добави Нанков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР