Отдавна се предлагат на Стоковата борса апарати за белодробна вентилация,

...
Отдавна се предлагат на Стоковата борса апарати за белодробна вентилация,
Коментари Харесай

Шеф в „Държавния резерв“ пред Фрог: Отдавна се продават медицински апарати, не мога да кажа дали са заменени

Отдавна се оферират на Стоковата борса апарати за белодробна вентилация, за изкуствено дишане и за О2. Те са отписани от номенклатурата на „ Държавния запас “, само че не мога да кажа дали са сменени с други. Това сподели пред Фрог нюз началник на дирекция в „ Държавен запас “ Радослав Божков. Ето какво още изясни той пред екипа ни:
Г-н Божков, Фрог заяви, че Стокова борса продава животоспасяваща здравна инсталация близо месец преди у нас да се разгласи изключително състояние поради ковид. Кажете ни каква е тази техника и за какво в този момент решихте да я продадете?

Това са обявите на организацията какво продаваме на стоковите тържища. Въпросните апарати за белодробна вентилация, за изкуствено дишане и за О2 са създадени сред 1959-т и 1987 година в Съюз на съветските социалистически републики. Освободени са за реализация от съвета за държавните запаси и военно-временните ресурси, който е орган към Министерски съвет през 2008 година заради отпадането от техните номенклатурни описи. От 10 години се оферират на стоковите тържища.

А за какво чак в този момент тази техника е оповестена?

Ние нонстоп обновяваме описите и това е последното възобновяване на листата. Виждате, че са над 1000 бройки. Цените са намалявани неведнъж, от 10 години се оферират на тържищата и няма интерес към тях. Не е продаден нито един уред.

На какво се дължи неналичието на интерес към тях?

Поради материалната и софтуерна несъответственост с условията на актуалното опазване на здравето. Тези апарати са отписани от Министерски съвет, отпаднали са от номенклатурните описи.

А с какво са сменени?

Ами няма. Точно тези апарати са отпаднали.

А сменени ли са с по-модерни, които да са съвместими?

Аз не мога да кажа.

- Моля ви, това е значимо, особена в този момент.

-Не мога, не мога!

Разговор на Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР