Отдавна се координират президентството в Русия и Министерският съвет. Все

...
Отдавна се координират президентството в Русия и Министерският съвет. Все
Коментари Харесай

Захариева: Визитата на Борисов в Москва е координирана, не е по спешност


Отдавна се координират президентството в Русия и Министерският съвет. Все отново трябваше да се откри дата. Това посещаване се координира от дълго време. Не е по неотложност.

Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия вицепремиерът Екатерина Захариева във връзка предстоящата аудиенция на премиера Бойко Борисов в Русия на 30 май.

Захариева напомни, че министър председателят Борисов и президентът Владимир Путин са провели телефонен диалог преди към 2 месеца и изясни, че визитата на Борисов в Москва не е по неотложност. Теми, свързани с двустранните връзки, стопански и енергийни, ще разискват те, разяснява външният министър.

През шестте месеца европредседателство, а и освен, за България има напълно друго усещане и за това способства всеки един български жител освен политиците, а хората, които живеят там и българската просвета и спорт.

Стоим доста добре на европейската сцена и на международната сцена. От всеки един от нас зависи репутацията на българската страна, добави тя.

Като "историческо" дефинира Захариева това, че за първи път България и Македония празнуват дружно 24 май в Рим. Винаги българската делегация е влизала първа при папата, изясни тя и добави "радвам се, че това е в историята". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР