Отдавна се говори за роботи, които ще ни изместят от

...
Отдавна се говори за роботи, които ще ни изместят от
Коментари Харесай

Американска компания имплантира чипове на своите служители

Отдавна се приказва за роботи, които ще ни изместят от работното ни място. Вероятно можем някак си да го предотвратим, само че по какъв начин? Като ние самите станем киборги в офиса! Така да вземем за пример компанията " 32М " в щата Уисконсин е първата в Съединени американски щати, която ще поръча чипове за всичките си чиновници. Според представител на компанията над 50% от чиновниците й сами ще изискат да им ги вграждат.
Инициативата, която е изцяло доброволна, ще сложи чип за радио идентификация (RFID) в ръцете на чиновниците - сред палеца и показалеца. Размерът му е колкото оризово зърно. След имплантирането служителят ще може да извършва редица постоянно срещани действия единствено с едно леко придвижване на ръката.

“Смятаме, че RFID технологията ще поеме всичко – от извършването на покупки до отварянето на прозорци и порти, потреблението на копирни машини, влизането в мрежата на компанията, отключването на телефоните, размяната на визитни картички, складирането на информация за здравното положение на служителя. А не на последно място – и за осъществяване на заплащания на RFID терминалите,” изяснява шефът на компанията 32M Тод Уестби.

Вие бихте ли се съгласили да вграждат чип в ръката ви?

Източник: Science Alert
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР