Отдавна няма дрънчащ звънец, няма малки дървени чинове, няма прашни

...
Отдавна няма дрънчащ звънец, няма малки дървени чинове, няма прашни
Коментари Харесай

15-ти септември е, а аз вече не съм дете...

Отдавна няма кънтящ звънец, няма дребни дървени чинове, няма прашни класни стаи, няма скърцане на тебешир по дъската, няма буквари, няма го и сметалото.

Вече има проглушителни клаксони в запушване рано заран, огромни бюра, офиси с изкуствена светлина, скърцане със зъби, срещи, решения, задания.

Всяка година на 15-ти септември се сещам с носталгия по отминалите училищен дни. Бързахме да пораснем, да излезем от класната стая и да влезем в същинския живот.

А в този момент единственото, което желаеме е да се сгушим в прегръдките на мама, да се учим на буквите и да можем още веднъж да играем пред блока. Защото учебното заведение ни даваше освен познания и нови другарства. То бе нашето леговище от света на огромните.

Още помня по какъв начин татко ми ме остави на първия ми образователен ден небрежно, тъй като трябваше да отиде на работа. Седнах на чина и нямах визия какво се случва към мен, почувствах се тъжна, самотна и изплашена.

Така се усещаме постоянно и в живота ни на огромни хора - все бързаме, постоянно сме под стрес, в никакъв случай нямаме време, както за себе си, по този начин и за децата си. Ето за какво си мисля, че всеки наш ден на възрастни наподобява на първия образователен ден на едно дете.

 Хари Потър Warner Bros.

Емоциите, през които минаваме всекидневно могат да се сравнят единствено с страстите и разтуптяното сърце на един първолак.

15-ти септември е, а ние от дълго време не сме деца, от дълго време нямаме бележници, от дълго време не можем да избягаме от час, от дълго време сме не запомнили по какъв начин да си учим уроците.

Утре ще станете, ще отидете на работа, ще се чекирате на входа с електронната си карта, ще избягате от офиса единствено за малко - в обедната отмора и ще се сблъскате с следващия недопечен житейски урок.

 Хари Потър Warner Bros.

Училището свърши от дълго време, само че ученето, за положително или за неприятно, в никакъв случай не престава. Животът е най-голямото учебно заведение и най-тежките ни изпити са пред самите нас. Но дано в никакъв случай не забравяме за това свято леговище, което по едно и също време ни криеше от света на огромните и ни приготвяше за него.

Честит 15-ти септември!
 .month-theme.image-container { background: url(https://m3.netinfo.bg/media/images/39378/39378295/1600-398-themeseptember.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Обратно в час
c Септември  Как да накараме децата да хапват здравословно – задачата допустима! Обратно в час Как да накараме децата да хапват здравословно – задачата допустима!  Време е за детска градина: ето по какъв начин елементарно да приспособяваме себе си и дребните Обратно в час Време е за детска градина: ето по какъв начин елементарно да приспособяваме себе си и дребните  Като ученичка: 8 разновидността да носиш модерното каре тази есен Обратно в час Като ученичка: 8 разновидността да носиш модерното каре тази есен Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР