Отдавна не бяхме гледали манифестация в подкрепа на властта. Бойко

...
Отдавна не бяхме гледали манифестация в подкрепа на властта. Бойко
Коментари Харесай

Осман Октай: Намираме се на крачка от Народен съд

Отдавна не бяхме гледали манифестация в поддръжка на властта. Бойко Борисов се изгаври с парламентаризма в България, давайки милиард и половина без глоба на Народното събрание. „ Хубавото “ на тази обстановка е, че българските жители могат да видят с кого е в съглашателството днешното ръководство
Това съобщи Осман Октай в предаването „ Денят “ по TV+.

Отдавна не бяхме гледали манифестация в поддръжка на ръководещите. Бяхме не запомнили такива митинги, само че тази коства на българските данъкоплатци милиард и половина, които Бойко Борисов подари за поддръжката, която получи от тези строители на автомагистрали и огромни строителни обекти. Вместо да има глоба за тези милиард и половина от Народното събрание, министър-председателят за следващ път се изгаври с парламентаризма, като сподели че ги дава, поради това че е преследвал корупцията и нарушителите и има остатък в бюджета. Никоя естествена страна, да не приказваме за европейска, не би си разрешила да харчи такива големи средства без глоба на Народното събрание, разяснява Октай.

За корупционни порции получиха милиард и половина. Какви проценти от тях ще се разпределят по коридорите на управляващи имащите. Те поради това стачкуват - да не би някой от ОЛАФ или от европейските структури да дойдат и да ревизират качеството на строителството, в което са наливат големи средства от европейски структури. „ Хубавото “ на тази обстановка е, че българските жители могат да видят с кого е в съглашателството днешното ръководство.

„ Имам възприятието, че се намираме на крачка от Народен съд и от национализация. “, съобщи Октай. Всъщност внушението на министър ръководителя за „ вълна “ приказва смущаващо за държавното управление. Да не би след камионите, които подредиха на цариградско шосе да изкарат от цялата техни, герберистки жълти жилетки, които да тръгнат да стачкуват против така наречен техни олигарси – хората които имат парцели, които имат бизнес в пазарни условия. Заради това споделих, че имам възприятието, че се намираме на крачка от национален съд.

„ Виждате какво става с дамите от „ Младост “. Виждате спора сред прокуратурата и Върховния касационен съд - виждате Лозан Панов на какво го вършат даже националните медии. Тази вечер даже бях погнусен от Кошлуков, който дава оценки по националната телевизия на Лозан Панов и тяхната позиция. В момента само в лицето на хора като Лозан Панов, които към момента са облечени в някаква власт, в тази ситуация правосъдна можем да разчитаме, че България към момента може да има естествена правосъдна система. Иначе всички сме обречени. Не инцидентно се безпокоя, че сме на стъпка от въвеждането на национален съд. “, сподели още Осман Октай

„ Ще ви дам един образец – с изключение на милиард и половина за строителните сектори, извънредно грозно усещане ми направи, по какъв начин Бойко Борисов наредил генералите, ръководители на армията и на тях разпределя порции за съветските машини, за съветската техника и по какъв начин им подарява големи средства. Имах възприятието ще ги принуди да му целунат ръка. Унижение за българската войска. Унижение за българските жители. Унижение за българските генерали и офицери. В случая се намираме в една извънредно тревожна обстановка. Гражданите би трябвало да разсънят своите рефлекси, с цел да се защитят и да се запазят от тирания и безпорядък. “

Изказването от Брюксел на Борисов за позицията на България и неподписването на Пакта за миграцията Октай попита за какво никой от българските управляващи не приказва, за това, за което аз сигнализирам от години. Въпросът, че в България посредством капсулация, изолираност и безконтролност се основават условия за радикализиране на избрани кръгове. Случаят със Силистра и задържания жител от Силистра, който е задържан в Австрия като български жител. Той е арестуван за подготовка на терористични актове. Темата с тероризма не би трябвало да се преглежда по този пародиен и популистичен метод. Когато приказваме по тематиката мигранти и правата на индивида, отсъствието на България в Мароко, унищожава имиджа на страната ни, че пази своите малцинства и е подготвена да одобри своите аремнци от Балканската война. В историята България е останала като страна, която има отношение към другия, към другостта. Във всеки случай сходни настроения от името на министър ръководителя, в тази ситуация за нещастието в Страсбург, в България има доста мюсюлмани, които за затворени в избрани гета и нищо не се прави за попречване на тяхната радикализация. Вместо да приказваме за тези неща, ние приказваме за трето потомство французи, за които проблемите са от друго естество.

„ Нашият министър ръководител стартира към този момент да буксува и в имиджа си. След неуспеха във вътрешната политика, прави всичко допустимо да е сполучлив във външната политика. Но като виждам последните му изказвания и освен в Брюскел, а във връзка с Украйна и Русия и други интернационалните тематика. Интересно е какво отношение ще има министър-председателя във връзка с оповестената война от Ердоган на сирийските Кюрди в Северна Сири. Той споделя, че ще се изправи против американските елементи. Там назрява огромно напрежение. Още не сме се произнесли за желанието на Ердоган да сътвори военноморска военна база. Ние се дискредитираме в очите на нашите партньорски служби и НАТО. “, сподели още Октай.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР